hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Simon Márkó és Petrimán Patrik nyerte meg a felnőtt ob legszorosabb selejtezős mérkőzéseit

Harminchárom pár küzdelmeire került sor a felnőtt országos bajnokság első versenynapján, és több kiegyenlített, érdekes küzdelmet hozott a nyitónap. A 18 esztendős Simon Márkó, valamint Petrimán Patrik győzött a nap legjobb mérkőzésein, míg a válogatott keret tagjai rendre hozták a kötelező győzelmeket.

Miskolc harminchárom éve rendezett utoljára felnőtt férfi nemzeti bajnokságot, így 1989-et követően az ob visszatért Borsod-Abaúj-Zemplén megye fővárosába.

A rövid megnyitóünnepséget követően a hölgyek nyitották a küzdelmeket, majd a férfiak következtek és az ob első napja magasabb színvonalat hozott, mint 2021-ben.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös rendezvénye. Mádi Tamás a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg, hogy a felnőtt ob méltó legyen az elődök nevéhez, és a magyar ökölvívás hagyományaihoz.

A nap mérkőzése:

Provics Gergő Veres Rolandhoz hasonlóan más küzdősportokból érkezett az ökölvívás világába, és azonnal ifjúsági magyar bajnoki címet ünnepelhetett. Az ifjú titán a Leszek Drogosz nemzetközi tornán is bizonyított egy hónappal ezelőtt, de nem mehetett biztosra az ifi bajnok Simon Márkó ellen. Az újpesti ellenfél előző hónapban még a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon szerepelt, de remek formáját átmentette a miskolci ob-ra is. Mindketten bizonyították tehetségüket, és a fejlődést, amelyen idén végigmentek, de Simon horgai, és tempóérzéke eldöntötte az összecsapást.

A nap meglepetése:

A korábban korosztályos Európa-bajnokságokon is szereplő 19 esztendős Megyeri Barbara kezdett a magyar bajnokság első mérkőzésén, a csepeli Busa Gabriella volt a rivális. Megyeri sokkal nagyobb rutinnal rendelkezett, de ellenfele a magassági fölényét próbálta kamatoztatni ezen az összecsapáson, és nehéz diónak bizonyult. A szegedi tinédzser nem találta a megfelelő ritmust, keveset ütött, és a második menettől kezdve Busa megérezte, meglepetést szerezhet a bajnokság nyitómeccsén. Busa Gabriella a harmadik menetben is távol tartotta Megyerit, és remek kontrái eldöntötték a mérkőzést.

A nap összefoglalója:

A hazai klub, a Hell Fight első ringbelépő versenyzője Varga Beáta volt a magyar bajnokságon, aki idén visszafogyasztott az 54 kilóba, és 19 évesen szerepet kapott a felnőtt Európa-bajnokságon is. Hosszabb kezei ellenére már az első menetben irányítani akarta az összecsapást a csepeli Pálfi Viktória ellen, aki többször sikeresen kontrázott. Varga Bea a második menetben több sorozattal elkapta Pálfit, és jobban érezte az ütőtávot, mint az első felvonásban. A 19 éves miskolci tehetség idő előtt fejezte be a küzdelmet, miután a ringorvos ütéseit követően beszüntette az összecsapást.

Budai Vivien még a félnehézsúlyban kezdte a karrierjét, majd folyamatosan ment egyre lejjebb, és ezen az országos bajnokságon immáron a 63 kilósok között szerepel. Vivien még mindig csak 23 esztendős, de már hét év nemzetközi rutinnal rendelkezik, és sebességét, technikai képzettségét már az első menetben is bizonyította Tímár Boglárka ellen. A KSI versenyzője a másodikban még nagyobb tempóra kapcsolt, és a mérkőzésvezető döntő fölényt hirdetett. A súlycsoport másik mérkőzésén Gurubi Dóra magabiztosan bokszolt dr. Győrfi Anna ellen, így az ifjabb versenyző lépett tovább a következő körbe.

U22-es Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Hámori Luca negyedik felnőtt magyar bajnoki címét akarja bezsebelni Miskolcon, és határozottan bokszolt az első menetben Höflinger Klaudia ellen. Luca nemcsak Magyarországon, de Európában is a magasan jegyzett versenyzők közé tartozik, így Höflinger edzői egy menetet követően feladták a mérkőzést, amely kiváló bemelegítés volt a női ökölvívásunk legnagyobb ígéretének. A nap következő váltósúlyú (66kg) meccsén Hollósi Jázmin egyhangú pontozással győzte le Bordás Annamáriát.

Hankó János Botos Dávid legyőzésével megnyerte az országos bajnokság első férfi mérkőzését, így a 60 kilósok következő körébe jutott. A felnőtt férfi Európa-bajnokság bronzérmese, a nyíregyházi Kovács Ricsi következő magyar bajnoki címére tör a kisváltósúlyban (63.5kg), és semmi kétséget sem hagyott afelől, hogy teljesen más szinten bokszol, mint Ondó Tamás. Ellenfele nehezen birkózott meg Ricsi rohamaival, és feladta az egyenlőtlen küzdelmet a második menetben.

Az egri Danyi Dániel két évvel ezelőtt az országos bajnokságon a 60 kilósok között aranyérmet szerzett, ezt követte tavaly egy ezüst a 63,5 kilóban. A 22 éves ökölvívó ezen a miskolci országos bajnokságon immáron a váltósúlyban (67kg) szerepel, de rutinja, magassága, és technikai képzettsége révén ismét ott van az esélyesek között. Horváth Krisztián ellen nem kellett mindent kiadnia magából, így is magabiztos győzelmet aratott az ob első napján. A súlycsoport következő mérkőzésén Csönge Botond súlyos, testre mért ütéssel kiütötte Hevesi Tóth Krisztiánt, a verseny első KO győzelmét szállítva.

Dun Aleksander az idei Bornemissza emlékversenyen még az ifik között szerepelt, de Miskolcon már a felnőttek között tette le a névjegyét, miután energikus bokszot bemutatva győzte le Sós Rolandot. Válogatottunk a váltósúlyban (67kg), Fodor Milán fogadalmat tett a magyar bajnokság előtt, hogy minden ellenfelét döntő fölénnyel akarja legyőzni, és a 29 esztendős ökölvívó sikerrel vívta meg első mérkőzését. Simon Attila ellen tartotta a szavát, idő előtt fejezte be az összecsapást, nagy rohamokkal jelezte, nagyon elszánt ezen a fontos versenyen.

Akylov Pylyp Ukrajnában született, ott bokszolt egészen az elmúlt időszakig, de most már a magyar bajnokságon is szerepelhet. A tapasztalt bokszoló túl erős volt Sallay Tamásnak, az első középsúlyú (75kg) összecsapás idő előtt dőlt el. Dióssi Csaba Fülöp Róbertet búcsúztatta, majd ezt követően az újhullám egyik képviselője, Petrimán Patrik kápráztatott el minden jelenlévőt. A 19 esztendős ökölvívó egy korábbi nagy nevet, Hegyi Barnabást búcsúztatta el taktikus, okos boksszal. Cservenka Róbert, a súlycsoport címvédője hozta a kötelező feladatot, ellenfele a második menetben feladta a mérkőzést.

A szövetségi kapitány első napi értékelése:

„Az első nap női mérkőzései közül Busa Gabriella és Varga Bea is meggyőző teljesítményt nyújtott. Hámori Luca sajnos most sem tudta teljesen megmutatni, hogy mit tud, mivel az ellenfele edzője, teljesen érthetően feladta a mérkőzést az első menetben.

A férfi válogatott keret stabil tagjai mind győztek, és hozták, ami tőlük elvárható. Kovács Ricsi és Fodor Milán kemény, határozott, és meggyőző bunyót mutattak. Szerencsére több kiegyenlített, és színvonalas mérkőzés is volt a mai nap során.

Látszik, hogy a versenyzők többsége jól felkészült az ob-ra. Azt gondolom, hogy az első nap mérkőzései összességében méltók voltak a magyar bajnokság nyitó napjához” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események