hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert – Emlékezetes felnőtt magyar bajnokság volt Miskolcon

A miskolci Egyetemi Körcsarnokban huszonöt magyar bajnokot avattak a felnőtt országos bajnokságon. Bertók Róbert szövetségi kapitány nemcsak mind a 130 mérkőzést nyomon követte, de a szervezésben is aktívan kivette a részét. A szövetségi kapitány nemcsak összefoglalta a bajnokság eseményeit, de már előremutatóan a 2023-as esztendőről is nyilatkozott.

A felnőtt országos bajnokság a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Hell Fight Club Küzdősport Egyesület közös, és sikeres rendezvénye volt Miskolcon. Mádi Tamás a helyi klub vezetője, a MÖSZ, és a teljes szakmai csapat mindent megtett annak érdekében, hogy a versenyzők számára a legjobb körülményeket biztosítsák.

Véget ért az OB, és szerencsére jó érzésekkel kezdhettük meg a heti munkát.
A szokásosnál is nagyobb előkészület és szervezés állta a rendezvény mögött, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy egy emlékezetes felnőtt magyar bajnokságot rendezzünk meg Miskolcon.

Ebben nagy része volt a Hell Fight Klub tulajdonosának, Mádi Tamásnak, valamint a MÖSZ apparátusának is, akiknek személyesen is szeretnék köszönetet mondani. Örülök, hogy a versenyen jelen volt Kurtucz Csaba elnökhelyettes úr, illetve az elnökség több tagja is. Tóth Zsuzsanna főttkár asszony nemzetközi (IBA) elfoglaltságok miatt nem tudott jelen lenni az OB-n.

A magyar bajnokság döntőjét követően számtalan pozitív visszajelzés érkezett a mérkőzések, és a rendezés színvonalával kapcsolatban, amely nyilván jó érzéssel tölt el mindenkit.

A versenyzőink mindent beleadtak a mérkőzéseken, ki-ki a saját képességei és tudása szerint. Nagyon kevés esetben láttam olyan teljesítményt, amely elmaradt az adott versenyző elvárt teljesítményétől. Az volt inkább a jellemző, hogy a versenyzőink mindent kihoztak magukból, és sokszor nem csak egy mérkőzéssel, de egy-egy esetben hatalmas csatákkal és igazi show-val örvendeztették meg a közönséget, és minket is.
A női mezőnyben is voltak jó teljesítmények, de kevesebb volt a kiegyenlített párharc, mint a férfi mezőnyben. Nagyobb erőfeszítés és ellenállás nélkül szerzett aranyérmet Szeleczky Lilla, Hámori Luca, Nagy Timi is, de ez nem rajtuk múlott. Több okból is sajnálom, hogy a Lakotár Hanna vs Sipos Hajni mérkőzésének egy térdszalag sérülés vetett véget a mérkőzés elején. Mind Hajni, mind Hanna jó állapotban volt, és valószínűleg egy nagyon színvonalas döntő mérkőzésről maradt így le a közönség. Én pedig szerettem volna természetesen látni, hogy milyen eredmény születik kettejük között. Hajni felépülése után lesz még lehetőségük mérkőzni a jövőben. Értékes versenyzőnek tartom őket. Meglepetés volt Dr. Busa Gabriella „bejelentkezése” az 54 kg-os mezőnybe, valamint Nagy Evelin ütemes felzárkózása a felnőttek közé 57 kg-ban. A 60 kg-os női súlycsoport kifejezetten kiegyensúlyozott volt, az OB jobb mérkőzéseit hozta a női mezőnyben, Mezővári megérdemelten nyert. Mezei Petra, Szűcs Szabina, és Hoffmann Réka hozták a kötelezőt, jól fel voltak készülve. 70 kg-ban Lakos Regina szintén megérdemelten nyert egy jó teljesítménnyel, és 81 kg-ban is szoros mérkőzés alakult ki.

Bízom benne, hogy a női mezőnyhöz is folyamatosan jönnek majd fel a tehetséges ifik, mint ahogy ez látható férfi mezőny esetében. A féri mezőny idén jó iramú, és sokszor magas színvonalú küzdelmeket hozott. Több olyan mérkőzés is volt a selejtezők, illetve az elődöntők során, amely nagyon bőven megállta volna a helyét a döntőkben is.
Ilyen volt többek között a Danyi Dani vs Fodor Milán, a Virbán Gabi vs Szaka Pisti, vagy a Tallósi Szabó Bence mérkőzés. A döntő férfi ütközetei mind nagy küzdelmeket hoztak egytől egyig. A válogatott stabil tagjai mind hozták a győzelmeket. Nyilván már azon a szemüvegen keresztül is nézem a versenyzőket, hogy kit vehetek számításba az olimpiai kvalifikációra való felkészülés tervezetében.

Azok számára akik nem olimpiai súlyban vannak, a 2023. évi Világbajnokság fogja majd jelenteni az év fő eseményét. A régi kerettagok közül Kovács Ricsi és Fodor Milán végig stabil teljesítményt nyújtottak, tetszett a teljesítményük. Veres Roland a második mérkőzésére már szép teljesítményt nyújtott ,de ehhez kellett a szintén jó formában lévő Bundovics Pisti is. Bernáth Attila és Szaka Pisti személyében új magyar bajnokok vannak a lenti súlycsoportokban. Nagy öröm volt látni, hogy az ifik, és a fiatal felnőttek közül már most is több olyan versenyzőnk mutatkozott be, akik várhatóan később stabil tagjai lehetnek majd a magyar válogatottnak.

Többek között Rózsavölgyi Márk, Balogh Márk, Csiki Róbert, Simon Márkó, Petrimán Patrik, Beri Kevin, Bogdalik Bence. A fiatalok közül kitűntek  Petrimán Milán, Énekes Dominik, és legfőképpen Buza Rafael, aki a mezőny egyik legtapasztaltabb, és jó formában lévő versenyzőjének legyőzésével szerezte meg a felnőtt magyar bajnok címet. Pár súlycsoportban új bajnokok lettek, és van olyan súlycsoport is, ahol a bajnok személye maradt, de az év közbeni teljesítmény nem volt számottevő.
A válogatási elv ugyanaz mint eddig, azok a versenyzők képviselhetik a hazánkat az adott súlycsoportban, akik folyamatos, és magas szintű teljesítmény mellett képesek versenyezni és felkészülni.
,” nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a bajnokságot követően.

Közelgő események