hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila – Sok munka vár rám a magyar bajnoki aranyérmet követően is

Korábbi ifjúsági Európa-bajnokunk, Bernáth Attila nagyon fogadkozott a felnőtt magyar bajnokság előtt, hogy ezúttal visszavág a korábbi vereségért Virbán Martinnak, és ezek nemcsak üres szavak voltak. Bernáth Attila nagyon magabiztosan bokszolt Miskolcon, akarta a bajnoki aranyérmet, és egy nagy hajrával a döntőben ez is sikerült is neki.

A felnőtt országos bajnokságon nyújtott teljesítménye, valamint a nemzetközi eseményeken szerzett érmei szép reményekre jogosítják fel Bernáth Attilát 2023-ban is. Mint sokaknak, januárban edzőtábor következik, majd februárban a Bocskai emlékversennyel folytatódik a versenyidőszak.

Mivel csak ketten voltunk az országos bajnokságon az 51 kilósok között, így csak a döntőben tudtam bokszolni. Nagyon vártam ezt a mérkőzést, mert pontosan tudtam, ki lesz az ellenfelem, jól ismerjük egymást régóta.

Tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de azt éreztem, ez az én évem, és senki sem tud megállítani ezen a felnőtt országos bajnokságon. Nagyon összeszedett voltam fejben, és pontosan tudtam, nekem most győztesen kell elhagynom a szorítót.

Nagyon jól sikerült hozni a súlyom, minden szempontból egyben voltam ezen az országos bajnokságon, amelyre sokat készültem. A hangulatom nagyon jó volt egész héten, és most nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtam szerezni a második felnőtt magyar bajnoki címemet.

Csak egy vacsorát terveztünk ünneplésnek, most minden visszafogott, mert sajnos haláleset volt a családban. Az ünnepeket a családommal fogom tölteni, és nagyon várom, hogy mindannyian együtt legyünk.Kis pihenő lesz most, de aztán állok vissza edzeni, mert készülök a 2023-as esztendőre, amely nagyon keménynek ígérkezik. Sok munka vár rám, és olimpiai kvótát szeretnék szerezni 2023-ban,” nyilatkozta Bernáth Attila a miskolci felnőtt országos bajnokságot követően.  

Közelgő események