hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hoffmann Réka – Mentálisan sikerült sokat fejlődnöm

Hoffmann Réka első felnőtt magyar bajnoki címét 18 esztendősen 2020-ban szerezte meg, azóta ellenállhatatlan a hazai eseményeken. A 20 esztendős tehetség idehaza ismét bizonyította, hogy a nehézsúly (+81kg) legjobbja és új képességeit is csillogtatta a miskolci magyar bajnokságon.

A kielcei ifjúsági világbajnokságon a nemzetközi porondon is bemutatkozott másfél évvel ezelőtt, az idei U22-es Európa-bajnokságon érte el a legnagyobb sikerét egy ezüstéremmel. A következő esztendőben számára is sok feladat várható, amelyeknek ezúttal már nagyobb rutinnal tud belevágni.

Nagyon örültem, hogy három mérkőzést tudtam vívni a felnőtt országos bajnokságon. A legtöbb munkát az edzőmmel az utóbbi időben a lábam és a kezem összehangolásába fektettük, és az volt cél, hogy az első éles mérkőzésemen ezt be is mutassam.

Sikerült mindegyiken bemutatnom a technikai fejlődésem, jól jöttek ki a leforgások, és pontosabb voltam, mint korábban bármikor. A legjobban viszont annak örülök, hogy mentálisan sikerült változnom most egy nagyon jó irányba. Ahogy önmagamra nézek, úgy gondolom, hogy rengeteg dologban kell még fejlődnöm, de jó irányba haladok.

Most az erősítéseken lesz a fő hangsúly egy darabig, főleg a vizsgaidőszakban, amely könnyebben kivitelezhető. Sokat kell még előrelépnem ezen a területen is, de a kondícióm is fejlődött idén.

Jövőre az U22-es Európa-bajnokságot tartom a legfontosabb versenyemnek, azon szeretnék kimagasló teljesítményt nyújtani. Természetesen az összes hazai, és nemzetközi versenyt, valamint az edzőtáborokat is nagyon várom, amelyek majd mind a felkészülésem, a fejlődésem szolgálják majd” – mondta Hoffmann Réka.

Közelgő események