hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nagy Tímea – Örömteli, hogy ezúttal két győzelem kellett a bajnoki címhez

Nagy Tímea az idei montenegrói női Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett 81 kilóban, de ezúttal egy súllyal lejjebb, 75 kilóban szerepelt a felnőtt magyar bajnokságon. Miskolcon két mérkőzést kellett vívnia a bajnoki aranyérem megszerzéséhez, és sikerrel vette mindkét akadályt, így rekordot jelentő tizenötödik elsőségét szerezte meg az országos bajnokságok történetében.

Nagy Tímea a munkát, és a családot próbálja összeegyeztetni az ökölvívással, és több mint másfél évtizednyi tapasztalatot követően még egyszer nekivág az olimpiai kvótaszerzésnek jövőre. Timi 2023-ban a női világbajnokságon is részt szeretne venni, de az Európa Játékok lesz számára a legfontosabb esemény, amelyen ismét a középsúlyban (75kg) szerepel majd.

„Nagyon jó rendezésű versenyen vagyunk túl és örültem neki, hogy ezúttal két mérkőzést is vívnom kellett a bajnoki címért. Az első mérkőzésem a győri Varga Boglárka ellen zajlott, aki nagyon fiatal még, de sok megmérettetés van már a háta mögött. Hibák természetesen mindig akadnak, de úgy érzem jól ment a boksz Boglárka ellen. Második mérkőzésemen a saját klubtársammal Csimár Erzsébettel kellett bokszolnom, aki még nagyon az út elején jár még, így ez az összecsapás természetesen könnyebb volt.

Egy rövid pihenés következik csak, kemény időszaknak nézünk elébe, erős napok várnak ránk minden fronton, sok munkával vagyunk elmaradva, ezeket még karácsonyig be kell hoznunk.

Az ünnepé lesz majd természetesen a főszerep karácsonykor, a pihenésé, a családé, de ekkor sem fogok teljesen leállni. Ugyan idén már nem dolgozom sokat a bokszteremben, de ezt az időt ki fogom használni arra, hogy alapozó edzéseket csináljak, erősítsek a jövő esztendőre.

2023-ban a női világbajnokságon, valamint az olimpiai kvalifikációs tornán, az Európa Játékokon is szeretnék indulni 75 kilóban” nyilatkozta Nagy Tímea a magyar bajnokságot követően.

Közelgő események