hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca – A Bocskai lesz az év első fontos versenye, de a csúcsformát az Európa Játékokra időzíti

Hámori Luca számára a 2023-as esztendő remek kihívásokat tartogat, és ennek megfelelően is készül a feladatokra. Luca januárban a válogatott edzőtáborában vesz részt, és a Bocskai emlékverseny lesz az első fontos nemzetközi megmérettetése ebben az évben.

A női világbajnokságot India rendezi meg március második felében, amelyen Luca nagy áttörést tervez, és minden képessége megvan ahhoz, hogy komoly meglepetéseket okozzon. A júniusi Európa Játékokra tervezi a csúcsformát, amelyen az olimpiai kvótákért megy a harc majd.

Az U22-es Európa-bajnokságra az év végén kerül majd sor, amelyen Luca az utolsó alkalommal vehet részt, és természetesen az aranyérmet vette célba a korábbi bronzot, és ezüstöt követően.

„A magyar bajnoksággal zártam az évet, amely remek hangulatban telt, és úgy érzem, profi volt a szervezés. Nagyon jól éreztem magam Miskolcon, a sorsolást követő első napon már ringbe léphettem. Egy csepeli lány várt rám, akit nem ismertem a mérkőzés előtt, de azonnal irányítani tudtam a mérkőzést, és pontos ütéseket tudtam bevinni. Ezeknek meg is lett az eredménye, a másik sarok edzője a második menet elején fel is adta a mérkőzést.

A döntőben egy fehérvári lánnyal mérhettem össze a tudásomat a magyar bajnokságon, és nagyon elszánt voltam. Minél előbb be akartam fejezni az összecsapást, és ez sikerült is az első menetben. Nagyon örültem ennek a sikernek, hiszen tizedik magyar bajnoki aranyérmemet szereztem meg, így ez remek zárása volt a 2022-es esztendőnek.

Az ünnepeket a családommal, és a barátommal töltöttem, és volt egy kis pihenőm az Egyesült Államokban is. Folytattam a kemény munkát a pihenést követően, hiszen eseménydús év vár rám nagyon, amelyben igyekszem a lehető legtöbbet kihozni.

Hamarosan megkezdődnek az edzőtáborok a válogatottal, és az első komolyabb megmérettetés a Bocskai emlékverseny lesz. Utána folytatódnak az edzőtáborok, és a versenyek szinte megszakítás nélkül, hiszen ránk vár a női világbajnokság, az Európa Játékok, valamint az U22-es Európa-bajnokság is.

Az Európa Játékokon kell majd a lehető legjobb formát nyújtanom, ott akarom kihozni magamból a maximumot,” foglalta össze Hámori Luca az elmúlt heteket, és az idei terveket.

Közelgő események