hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nemzetközi edzőtáborral nyitnak versenyzőink januárban

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség remek esztendőt zárt 2022-ben, az összes korosztályos, és felnőtt nemzetközi eseményről érmekkel tértek haza versenyzőink. A 2023-as esztendő első fontos állomása, a hagyományoknak megfelelően a Bocskai emlékverseny lesz, amelyre február 6-a és 12-e között kerül sor Debrecenben.

A magyar válogatott nemzetközi edzőtáborral hangol az idei Bocskai István emlékversenyre, amelyre Tatán kerül sor január második felében. A női válogatott legtöbb tagja pedig a Nemzetek Kupája tornán szerepel majd Szerbiában, amely számukra a fő felkészülési állomás lesz a Bocskaira. A magyar csapat tagjai közül néhányan kisebb sérüléssel, betegséggel bajlódnak, de remélhetőleg a Bocskai emlékverseny rajtjára mindenki felépül.

Luis Mariano Gonzalez szövetségi kapitány csapata, Franciaország január 18-án érkezik a tatai edzőtáborba, tapasztalt és fiatal versenyzőkkel. Moreno Fendero egy nagyon kemény versenyző, az elmúlt években a 71 kilós súlycsoport legjobbjai közé került, míg Yojerlin Cesar a francia boksz egyik legnagyobb tehetsége. Franciaország lesz a 2024-es párizsi olimpiai játékok házigazdája, így a tatai részvételük nagyon fontos diplomáciai szinten is.

Norvégia új csapatot épített az elmúlt másfél évben, és Martin Kitel válogatottja sokkal erősebb, mint bármikor volt korábban. A női tehetségeik mellett a férfiak is rengeteget fejlődtek, hét ökölvívóval szerepelnek majd a tatai edzőtáborban, egy sérülés miatt Omar Shiha (+92kg) hiányozni fog. Martin Skogheim, a 18 éves Adam Arsaev és Mindaugas Gedminas neve ismerősen cseng a nemzetközi bokszéletben, csapatok január 16-án érkezik Magyarországra.

Svájc három fővel jelezte részvételét az edzőtáborban, és január 16-án érkeznek Magyarországra a legjobbjaikkal. A svájci ökölvívás legnagyobb ígérete, a 19 éves Adam Messibah korábban Bornemissza tornát nyert Magyarországon, és remekül mutatkozott be a felnőttek között 2022-ben. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség még további országokkal áll tárgyalásban az edzőtáborral kapcsolatban.

Bertók Róbert szövetségi kapitányra a 2023-as esztendőben nagyon sok feladat vár, akárcsak a magyar ökölvívás minden szereplőjére, az összes korcsoport nagyon mozgalmas év előtt áll. A januári nemzetközi összetartás remek tapasztalatokat adhat minden versenyzőnknek, és megalapozhat egy sikeres esztendőt.

Közelgő események