hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Jön, Jön, Jön: a 67. Bocskai István Emlékverseny!

Hivatalosan is aláírás került a szervezői szerződésre a 67. Bocskai István Emlékverseny kapcsán, amelyet Debrecenben, február 6. és 12. között rendeznek meg. Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere szerdán aláírta a szerződést az idei emlékversenyre, melyen minden korábbinál nagyobb mezőny várható.

Rekordszámú résztvevővel számol a szövetség: 13 férfi és 12 női súlycsoportban több mint háromszázan lépnek szorítóba. Többek között Kazahsztán, Thaiföld, Üzbegisztán, Anglia és Ausztrália ökölvívóit látja vendégül a magyar szövetség.

A 67. Bocskain 26 ország bokszolója lép az Oláh Gábor utcai ringbe, külföldről 173 férfi és 94 nő nevezését rögzítették eddig a szövetségben, ehhez jön még a magyar válogatott, akik jelenleg Bertók Róbert szövetségi kapitány irányításával készülnek Tatán.

„A Bocskai minden évben nagyon fontos verseny a bokszolók számára, hiszen mindig ez az első komoly viadal. Nekem nagyon jó emlékeim vannak a versenyről, 2001-ben nyerni is tudtam, így különösen kedves a számomra” – mondta Kurtucz Csaba elnök úr – „A Bocskai mindig is erős verseny volt, de idén talán a korábbiaknál is erősebbnek ígérkezik, így kiváló erőfelmérő lesz az olimpiai kvalifikációs Európa Játékokra készülő magyar sportolók számára, akiktől jó teljesítményt várunk.”

Barcsa Lajos alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a megyeszékhely 1957 óta rendezi meg a versenyt, s a város nagyon büszke rá. „Tradíció, hagyomány, a sport szeretete, ezt jelenti számunkra a Bocskai” – mondta Barcsa Lajos, aki külön megköszönte a MÖSZ-nek a rendezésben nyújtott segítséget, kiemelve, hogy a szövetség ezúttal a viadal rezsiköltségének kifizetésébe is besegít, a csarnok fűtése ugyanis jelentős összeget tesz ki.

Találkozzunk Debrecenben!

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események