hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Külföldi csapatok segítik a magyar csapat felkészülését a tatai edzőtáborban a Bocskai rajtjáig

A magyar válogatott január 16-án kezdte meg a felkészülését az idei év legfontosabb eseményeire és a Bocskai emlékversenyig, február 4-ig tartózkodik Tatán. Az olimpiai edzőtáborban a magyar csapat mellett a francia, a svájci és a norvég csapat is készül, míg az utolsó héten a litvánok csatlakoznak a felkészüléshez.

A 67. Bocskai István Emlékversenyre február 7. és 11. között kerül sor Debrecenben. Az esztendő első kiemelkedő versenyén a magyar válogatott minden tagja szerephez jut, bízván abban, hogy az összes kisebb sérülés rendbe jön a rajtig. A női válogatott legtöbb tagja a szerbiai Nemzetek Kupája női tornán szerepel a napokban, és van már biztosan döntős versenyzőnk is Zomborban(!). Erős mezőny várható a Bocskain, miután Kazahsztán, Üzbegisztán, Anglia, Thaiföld, Argentína, Németország, Kirgizisztán, Ausztrália, Skócia, Belgium, Litvánia és még további nemzetek jelezték már részvételület. Ennek megfelelően a magyar csapatnak közel maximális teljesítményt kell nyújtania idehaza a klasszisok ellen, és mindez remekül szolgálja majd a felkészülést az év legfontosabb eseményeire.

A külföldi csapatokkal folyamatos a kesztyűzés a tatai edzőtáborban, így a válogatottjaink élesek maradhatnak, remélhetőleg az év első felében folyamatosan. Márciusban ugyanis női világbajnokságot rendeznek Indiában, majd az üzbég főváros, Taskent következik a férfi vb-vel május első felében, míg az első kvalifikációs tornára, az Európa Játékokra június végén kerül sor Lengyelországban.

A kubai származású francia szövetségi kapitány, Luis Mariano Gonzalez január 18-án érkezett a tatai edzőtáborba, tapasztalt és fiatal versenyzőkkel. Norvégia sokat fejlődött az elmúlt két évben, és Martin Kitel válogatottja sokkal erősebb, mint bármikor volt korábban. Federico Beresini vezetésével pedig a svájciak is csatlakoztak a tatai edzőtáborhoz.

Az edzőtáborban folyó munkát Kurtucz Csaba elnök úr és Tóth Zsuzsanna főtitkár is megtekintette, és ahogy fogalmaztak visszamennek még február elejéig mindenképp.

„Az évet egy három hetes edzőtáborozással nyitjuk meg, amelyet sorban egy nyolc- és egy újabb négy hetes edzőtábor követ. Fontos szempont, hogy a versenyzőink folyamatosan külföldi partnerekkel tudjanak fejlődni, ennek érdekében már az első edzőtáborban is négy ország versenyzői segítik a felkészülésünket. Egy-két betegséget leszámítva, gyakorlatilag minden versenyző jelen van a táborban, aki komolyan veszi a 2023. év rendkívüli kihívásait és vannak céljai válogatott versenyzőként. A külföldi csapatokkal nagyon jó hangulatban zajlanak az edzések, és ezen a héten négy kesztyűs edzés is volt már. Ebben voltak technikai sparringok, de éles kesztyűzés is szerepelt a programban. Egy-egy páros gyakorlatnál, vagy technikai elemnél felkérem a jelen lévő külföldi szövetségi kapitányokat, hogy ők is adjanak egy-egy feladatot a versenyzőknek, így további impulzusok és élmények érik a mi versenyzőinket is. Nem minden versenyző érkezett az időszaknak megfelelő állapotban a táborba, de bízom benne, hogy ez a három hét elegendő lesz ahhoz, hogy megfelelő szinten teljesítsenek majd a Bocskai emlékversenyen” – mondta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események