hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Összegezte elnökünk és az elnökség a Szakszövetség eddigi munkáját

Júliusban összegezte Erdei Zsolt és az elnökség a Szakszövetség munkáját az áprilistól júliusig tartó időszaban. A legfontosabb pontokat szedtük össze Önöknek:

 • Szakmailag Szakszövetségünk életének legfontosabb momentuma az EUBC Elit Férfi Európa-bajnokság (Kharkiv, 2017. június 15-25.) volt, mely egyben kvalifikációs lehetőséget nyújtott a szeptemberben megrendezésre kerülő Elit Férfi Világbajnokságra. Harcsa Zoltánnak (75 kg) köszönhetően egy bronzéremmel gazdagodott sportágunk, emellett Kovács Richárd (64 kg) és Hámori Ádám (91 kg) szereztek kvótát a hamburgi VB-re. Egyetértésben ifj. Balzsay Károly Szövetségi kapitányunkkal el kell mondanom, hogy nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, viszont egyre jobban kirajzolódnak a folytatáshoz szükséges irányvonalak, az eredmények és a kint látottak igazolják, hogy a megkezdett munka ígéretes jövőt tartogat.
 • A sportágfejlesztési támogatási szerződések, Sport XXI., Héraklész, Szakmai- és Működési támogatás szerződései aláírásra kerültek, valamint az I. féléves Akadémiai és Régiós támogatások kiutalásra kerültek.
 • Az egyesületi pályázatok elbírálás alatt vannak, szerződések előkészítése az ügyvédek által megtörtént, az Edző Bizottság minősítése után a szakosztályok felé a megítélt összegek kiutalásra kerülnek.
 • Sport XXI. pályázatokkal kapcsolatos tennivalókat a MOB helyett idén már a Magyar Ökölvívó Szakszövetség végzi (jelentősen megnövelve ezzel az apparátus feladatait), a szerződések előkészítése folyamatban van. A Sport XXI. utánpótlás nevelési program serdülő, és I. éves junior ökölvívóink, valamint az őket nevelő edzők számára nyújt támogatást, valamint 1,5 M Ft erejéig az év végi edzőtovábbképzéshez kapott Szövetségünk támogatást
 • Erdei Zsolt a megválasztása utáni első időszakban elkezdte hazánk megerősítését a nemzetközi ökölvívás diplomáciai területein is. Erről az elnökségi ülésen a következőket mondta:

„2017. június 8-9. között Rómában és Assisiben látogatást tettem és tárgyalásokat folytattam Franco Falcinelli úrral, az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) elnökével, aki egyben a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) alelnöke is, valamint Vittorio Lai úrral az Olasz Ökölvívó Szövetség elnökével. Falcinelli úr nagyon pozitívan állt a megkeresésünkhöz, igyekezett időt biztosítani nekünk még az Európa-bajnokság előtt, hogy a legfontosabb jövőbeli terveket átbeszélhessük egy hivatalos, de mégis baráti találkozó keretében. Szakmai alapú beszélgetéseket folytattunk, kihangsúlyoztam, hogy Magyarország aktívabban, dinamikusabban szeretne részt venni az európai ökölvívó életben. A találkozó mindkét fél számára rendkívül sikeres volt, és lefektettük az új alapokat. A tárgyalásokon részt vett Alexandr Egorov úr is, az Európai Ökölvívó Konföderáció technikai igazgatója is, aki kiemelte Magyarország remek bokszhagyományait. A megbeszéltek szerint segítséget kapunk ITO, edző- és bíróképzésekben, valamint jeleztem szándékunkat a jövő évi „U22” Európa-bajnokság megrendezésével kapcsolatban.”

Az Eb rendezés érdekében stratégiai divíziónk elkezdte az „U22” Európa-bajnokság pályázati anyagának előkészítését, megvalósításának lehetőségét.

 • Szintén a stratégiai csapat előkészítésében elindult az Akadémiák auditja, mely a sportágfejlesztési támogatás megfelelő felhasználásának, ill. az akadémiák működésének ellenőrzését hivatott elvégezni. Az Akadémiák auditja után, terveink szerint sort kerítünk a régiók felülvizsgálatára is.
 • Az „U22”-es terveink kapcsán, megállapodást kötöttünk Székely Budo-Sport Kft-vel, ezen rendezvényeink támogatására.
 • Az ökölvívásban tevékenykedők munkájának segítése érdekében új adatbázis-, verseny-, és pontozási rendszer fejlesztésén dolgozunk.
 • Az AIBA szervezésében, a Világbajnokság ideje alatt 4 fővel veszünk részt Cutman kurzuson.
 • Elkészült a 2018. évi fejlesztési tervünk és az ehhez kapcsolódó költségtervek.

Az elnökségi ülésen megtárgyalásra kerültek a következő napirendi pontok is:

 1. A 2018. évi fejlesztési stratégia, kapcsolódó költségvetési tervezet elfogadása
 2. Határozati javaslat a 2017. évi Műhelytámogatásban résztvevő egyesületek támogatásának mértékéről
 3. Tájékoztató a 2017. évi Elit Európa Bajnokság eredményeiről, az EUBC Végrehajtó Bizottsági üléséről
 4. Határozati javaslat a 2018 – 2019. évi nemzetközi versenyek pályáztatására
 5. Tájékoztató a Magyar Ökölvívó Szakszövetség által működtetett Akadémiák auditálásának helyzetéről

Szeretnénk Erdei Zsolt, az elnökségi ülésen elhangzó jelentését is megosztani Önökkel az EUBC Végrehajtó Bizottságának Kharkivi üléséről (2017. június 22.)

Az ülésen Dr. Csötönyi Sándorral, az EUBC végrehajtó bizottsági tagjával, az edzőbizottság elnökével vettem részt, aki színvonalas, power point-os prezentációt tartott bizottsága munkájáról, az elkövetkező évek feladatairól.

Az ülést követő bankettre Franco Falcinelli, az EUBC elnöke meghívta Erdei Zsoltot, szövetségünk elnökét (egyetlenként a nem vb-tagok közül!), aki hihetetlen népszerűségnek örvendett, mindenki vele akart fényképezkedni, Falcinelli a tenyerén hordozta – mindebből azt lehet leszűrni, hogy elnökünk hatalmas erkölcsi tőkével rendelkezik sportágunk európai vezérkaránál, elsősorban legendás amatőr és profi pályafutásának köszönhetően.

Ezt az erkölcsi tőkét fontos lenne kamatoztatni a jövőben, s erre meg is van a lehetőség, ugyanis Falcinelli úr kinyilvánította abbeli szándékát, hogy Zsoltot szívesen látná az EUBC nemzetközi funkcióban.

Az ülés legfontosabb információja az előttünk álló két esztendő európai versenyeinek listája volt, továbbá a licencdíjak ismertetése.

Szövetségünk vezetőivel folytatott konzultáció alapján az alábbi versenyek megrendezését tartjuk célszerűnek és kívánatosnak megpályázni:

 1. EUBC női, férfi ifjúsági Európa-bajnokság (2018 május)
 2. AIBA férfi ifjúsági világbajnokság (2018 szeptember, az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpia előtt)
 3. EUBC elit U22-es férfi Európa-bajnokság (2019 március)
 4. EUBC női, férfi ifjúsági Európa-bajnokság (2019 szeptember)

A 2018-as ifjúsági versenyek megpályázása azért is roppant fontos, mert ezeken lehet kvalifikálni a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára.

Az idei Felnőtt EB (Kharkiv) licencdíja 50 000 euró volt, a 2019-es minszki Európa-bajnokságé már 70 000 euró lesz. Az U22-es EB licencdíja 10 000 euró. Az Ifjúsági Európa-bajnokság licencdíja 15 000 euró.

 

Az elnökségi üléseket az előzetes megbeszéléseknek megfelelően 2 havonta tervezzük megszervezni, ennek időpontjai a 2017. évben várhatóan:

 • szeptember 5. (kedd)
 • november 7. (kedd)

Mindenkinek kellemes nyarat és további jó munkát kívánunk!

Erdei Zsolt (elnök)

Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Közelgő események