hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A magyar csapat tartalmas és hasznos munkát végzett a franciákkal, a norvégokkal és a svájciakkal Tatán avagy visszatekintés következik az elmúlt hetekre, az edzőtáborban végzett munkára – nemzetközi nyilatkozatokkal

A felnőtt magyar ökölvívó válogatott két hete folyamatos közös összetartáson szerepel a tatai edzőtáborban. Tatán a magyar csapat mellett a francia, a svájci és a norvég csapat is készült, míg az utolsó héten a litvánok is csatlakoznak a közös felkészüléshez. A legtehetségesebb fiataljaink a 17-19 éves korosztályból is eredményesen csatlakoztak a közös munkához.

A magyar válogatott január 16-án kezdte meg a felkészülését az idei év legfontosabb eseményeire, és a 67. alkalommal kiírt Bocskai István Emlékversenyig egészen február 4-ig marad a tatai edzőtáborban. A 67. Bocskaira február 6. és 12. között kerül sor a hagyományoknak megfelelően Debrecenben, és ezúttal is nagyon erős mezőny várható az eseményen. A közös felkészülés nagyban segíti a munkát nemcsak erre az erőfelmérőre, de a női felnőtt világbajnokságra, az ifjúsági Európa-bajnokságra, a férfi vb-re, valamint az Európa Játékokra is. A Bocskait követően a magyar csapat március közepétől egészen április végéig folyamatos edzőtáborban lesz és újabb külföldi nemzetek csatlakozása várható ebben az időszakban.

A francia csapat szintén a nagy eseményekre készül ebben az évben. A 2024-es párizsi olimpia házigazdája erős válogatottal rendelkezik, és a rutinosak mellett a fiataljaik is világszintet képviselnek. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség hálás, hogy a francia csapat csatlakozott a tatai közös felkészüléshez, amelyet a héten Kurtucz Csaba MÖSZ elnök, valamint Tóth Zsuzsanna főtitkár is megtekintett, mit több “ajándékkal” érkeztek a vezetők. A BioTechUSA jóvoltából táplálék kiegészítőket is hoztak a sportolóknak.

„Nagyon örülök, hogy a magyar szövetség újabb nemzetközi edzőtábort rendez majd márciusban és áprilisban, igyekszünk majd visszatérni Tatára. Egy nagyon tehetséges, fiatal csapata van a magyaroknak, csak folyamatos munkára van szükségük és újra az elitben lesznek” – nyilatkozta Luis Mariano Gonzalez, a franciák kubai szövetségi kapitánya.

Norvégia remek ökölvívókkal rendelkezett a ’80-as és a ’90-es években, erre a szintre szeretne az észak-európai ország visszatalálni. A fiataljaik sokat fejlődtek az elmúlt két évben. A korábbi svéd olimpikon, Martin Kitel válogatottja minőséget képvisel, többen is bizonyítottak az elmúlt nagy nemzetközi eseményeken.

„Minden remekül zajlott Tatán, nagyon jól kezdtük így az évet, erős csapatokkal készülhettünk a legfontosabb eseményekre” – nyilatkozta Martin Kitel, a norvég szövetségi kapitány.

Federico Beresini vezetésével pedig a svájciak is csatlakoztak a tatai edzőtáborhoz, ők a norvégokkal együtt már január 16-án Magyarországra érkeztek. A svájci ökölvívás mindig rendelkezik két-három tehetséggel, akik világszinten is képesek komoly mérkőzéseket nyerni.

„Remek közös munkát végeztünk a tatai edzőtáborban, külön köszönet az összes magyar szervezőnek, minden feltétel adott volt a kiváló felkészüléshez” – tette hozzá a svájci szövetségi kapitány, Federico Beresini.

A magyar csapat nagy létszámban szerepelt az edzőtáborban és dolgozik jelenleg is Tatán teljes erőbedobással.

„Nagyon jól sikerült az elmúlt két heti edzőtáborozásunk Tatán. A versenyzőink folyamatosan tudtak kesztyűzni, a legjobb magyar ellenfelükön kívül norvég, svájci, francia, osztrák és ezen a héten már a litván válogatottak ellen is. A felnőtt versenyzőink végig fegyelmezetten, és keményen dolgoztak. Jó volt látni az elszántságukat. Hámori, Szeleczki, Bernáth, Szaka, Veres, Római, Fodor, Kovács, Gerzsenyi, Mester, Cservenka, Krekó, Beri, Baracsi, Felföldi és a többi versenyző kiváló kesztyűzéseken vannak túl. Nem kérdés, hogy nincsenek még csúcsformában a versenyzőink, de nem is ennek van itt az ideje az éves felkészülést tekintve. Ezzel együtt, egytől-egyig elégedett vagyok mindenki hozzáállásával és munkájával. Kiss Levente a bicepszsérülését követően még a rehabilitációs időszakában van, de rendkívül fegyelmezetten végig részt vett az elmúlt kettő hét eseményeiben. Erre a hétre behívtam a kiemelt ifi versenyzőket is, akik mindegyike remek munkát végzett. Reménykeltő látni, hogy milyen felnövekvő generáció kapcsolódott be, és kapcsolódik majd be a felnőtt mezőnybe egy-két éven belül. Zsigó Csaba, Oláh Levente, Buza Rafael, Petrimán Milán, Nileborg Krisztián, Gémes Levente és más tehetséges fiatalok abszolút partnerei már most a felnőtt keretnek. Talán tévedek, de azt gondolom, hogy ez az a csapat, amely egy új korszakot nyit majd a magyar ökölvívás eredményességében! Mind a jó, mind a rossz dolgok megmutatkoznak pár éven belül és látszik, hogy milyen úton indultunk el több mint kettő éve. Egy hétre még visszajövünk a Bocskai előtt és bízom benne, hogy hasonlóan jól sikerül az utolsó hét is” – nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány az elmúlt két hétben elvégzett munkáról.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események