hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fodor Milán – Erősnek érzem magam, és bizakodó vagyok a Bocskai előtt

Fodor Milán az egyik legrutinosabb versenyző a magyar válogatottban, már 2011-ben ezüstérmes volt a felnőtt országos bajnokságon. Több mint egy évtizednyi nemzetközi rutinja nemcsak Magyarországon, de Európában is jelentősnek számít, Milán ezt próbálja meg idén kamatoztatni a legfontosabb eseményeken.

Milán 2021-ben lépett fel a váltósúlyba (67kg), és folyamatosan erősödött bele az új kategóriába, így a tavalyi évben a nemzetközi mezőnyben is tudott kellemes meglepetésekkel szolgálni. A miskolci felnőtt magyar bajnokságon ugyan kikapott Buza Rafaeltől, de a Bocskain mindenképpen javítani akar, és megmutatni, hogy erőben sokat fejlődött.

„Januárban az első két hetet kemény alapozással kezdtük, de azt még a klubommal, azt követően pedig Tatára utaztam a közös edzőtáborba, ahol nemzetközi ellenfelekkel is találkozhattam. Nagyon jó volt, hogy a norvégokkal, franciákkal kesztyűzhettem, folyamatosan váltott ellenfelekkel.

Éreztem a kesztyűzések alatt, hogy jó formában vagyok, erősnek érzem magam, és nagyon bizakodó vagyok az elkövetkező hónapokat illetően. A tatai felkészülés utolsó fázisára a litvánok érkeztek, ők is jó csapattal érkeztek hozzánk az edzőtáborba. Már csak a frissülés és a pörgetés van hátra, és úgy gondolom, hogy jó formában érkezhetem a Bocskai emlékversenyre, amely az év első fontos célja.

Az ünnepek alatt volt egy kis pihenő, a családommal tudtam lenni, feltöltődni, így nagy lendülettel vágok neki ennek az esztendőnek. Az első két hét valóban nem volt kellemes, de remek alapokat raktunk le erre a kemény évre, és úgy gondolom, erre most tényleg lehet építkezni.

Nagyon várom a Bocskai Emlékversenyt, szeretnék teljesen felszabadultan bokszolni, és folytatni azt a stílust, amelyet az elmúlt időszakban alakítottunk ki. Úgy érzem, megtaláltam azt, hogy mi is az én bunyóm valójában, ráéreztem a stílusra.

Minden bizonnyal ez már a rutinomnak köszönhető, élesen látok a ringben, és ezt szeretném majd megmutatni Debrecenben is” – foglalta össze a felkészülést Fodor Milán.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események