hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente – A sérüléseim jól gyógyulnak, és már Tatán dolgozhatok a társakkal

Kiss Levente két évvel ezelőtt az ifjúsági világbajnokságon káprázatosan szerepelt, bronzéremmel térhetett haza, akárcsak az U22-es Európa-bajnokságról, így 2021 meghozta számára az igazi áttörést a nemzetközi bokszéletben.

A 2022-es esztendő nem volt ennyire sikeres számára, sajnos a makacs sérülések mindig hátráltatták a munkában, a versenyeken való részvételeken. A magyar ökölvívás egyik nagy ígérete még nem tud 100%-os munkát végezni, de már jó úton halad, a rehabilitáció sikeres volt, így hamarosan ismét láthatjuk a nagy pofonjait a ringben. A jelenleg is Tatán speciális munkát végző Levi még nem lesz ott a 67. Bocskai Emlékversenyen, de márciusban már visszatérhet, és az idei év bőven tartogat még számára lehetőségeket a bizonyításra.

„A tavalyi bicepsz sérülésem szerencsére nagyon jól gyógyul, így január elején elkezdhettem edzeni. Erőnléti és futó edzéseim is voltak többnyire. Ütni a kezemmel sajnos csak pár napja kezdhettem el, szóval kesztyűs edzéseket még nem végezhetek, de már nagyon várom a visszatérést teljesen egészségesen.

Január közepe óta Tatán készülök a válogatottal, ahol külön személyre szabott feladatokat kaptam, a sérülésem miatt ezt kell követnem. Sajnos a Bocskain még nem indulhatok, de jól halad a felkészülésem, úgy érzem, hogy márciusban már visszatérhetek a ringbe. Még nem tudom pontosan, hogy melyik versenyen térhetek vissza, de a legfontosabb, ismét maximálisan egészséges legyek. Száz százalékban a sportra fókuszálok, a délelőtti és a délutáni edzéseken kívül tanulással, és pihenéssel telnek a napjaim. A Bocskain követem a társakat, és legközelebb már én is a ringben szeretnék lenni. A szövetségi kapitány megkért minket, hogy a saját súlycsoportunk húsz legjobb versenyzőjét elemezzük ki, így a lehetséges ellenfelekre előre is készülök. Hamarosan erősebben térek vissza a nemzetközi mezőnybe” – mondta Kiss Levente.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események