hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

67. BOCSKAI ISTVÁN NEMZETKÖZI EMLÉKVERSENY – Virbán Gábor – Ilyen erős versenyek kellenek a fejlődéshez, mint az idei Bocskai

Virbán Gábor lett a debreceni 67. Bocskai István Nemzetközi Emlékverseny legeredményesebb magyar férfi ökölvívója, az 54 kilósok között szerzett egy értékes ezüstérmet. A döntőben az üzbég Ojbek Dzsurajev nagyon tudása előtt meg kellett hajolnia, de a fináléig vezető úton három riválist is legyőzött.

Virbán Gábor 135 mérkőzést vívott eddig karrierje során, és immáron közel tíz éve mutatkozott be a nemzetközi porondon még elsőéves juniorként. A korábban ifjúsági Eb-bronzérmet szerző ökölvívó ugyan elveszítette a magyar bajnoki címét tavaly decemberben, de a Bocskain ismét a súlycsoport legjobb hazai ökölvívójának bizonyult.

„Nagyon élveztem, hogy ennyi világklasszist láttam bokszolni, és tudtam tanulni tőlük ezen a versenyen. Személy szerint az ausztrálok bunyója nagyon tetszett. A nagy indulói létszám miatt majdnem minden nap tudtam bokszolni, és úgy érzem, hogy sokat léptem előre minden téren. Az első mérkőzésemet Bernáth Laci ellen kezdtem, jól ismerjük egymást, és próbáltam lazán, felszabadultan bokszolni, amelyet sikerült is megvalósítanom a selejtezős körben. Másnap egy azeri ökölvívóval bokszoltam, ő nagyon sokat szabálytalankodott, próbálta törni a mérkőzést. A harmadik menetben mindent be kellett vetnem a győzelem érdekében, de ekkor a végén már az én akaratom érvényesült.

A negyedik napon az elődöntőben egy normál alapállású kazah ellen mérkőztem meg a döntőbe jutásért, és úgy érzem nagyon feküdt a bunyója nekem. Mindent meg tudtam valósítani ezen a mérkőzésen, amit akartam, így egy elég sima győzelem lett belőle. A döntőben az üzbég sokkal rutinosabb volt tőlem, próbáltam mindent beleadni, de sajnos ez nem volt elég ellene. Sajnos be kell vallanom, hogy nem tudtam mit kezdeni ellene, győzött a rutin ebben a döntőben, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Elégedett vagyok magammal, hiszen négy mérkőzést tudtam bokszolni ezen a Bocskai Emlékversenyen, és az ilyen versenyek kellenek ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Most kaptam egy hét pihenőt, amely után egyből belevágunk a munkába, és haladunk tovább a megkezdett úton” – foglalta össze a debreceni tapasztalatokat Virbán Gábor.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események