hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Richárd – Fokozatosan elkezdhettem az edzéseket, a kezelés segített

A jereváni Eb-bronzérmesünk, Kovács Richárd számára nem úgy sikerült a Bocskai Emlékverseny, ahogy eltervezte, mert a verseny előtt közvetlenül sérülést szenvedett. Így is vállalta a küzdelmeket Debrecenben és az első mérkőzését nagy fájdalmak közepette meg is nyerte litván ellenfelével szemben.

A magyar ökölvívás egyik legtechnikásabb bokszolója a negyeddöntőre már nem volt harcképes, és a szakmai stáb nem akart kockáztatni egy komolyabb sérülést ebben a fontos esztendőben. Másfél héttel a Bocskait követően Ricsi ismét elkezdhette az edzéseket, fokozatosan kapja a terhelést, és hamarosan újra erősítheti a magyar csapatot a nemzetközi versenyeken.

„Idén hatalmas létszám jött össze a Bocskai Emlékversenyen, ez a magyar szövetség munkáját dicséri. Őszintén mondhatom, hogy kiváló szervezést tapasztalhattuk Debrecenben és nagyon jó ökölvívókat láthattunk. Sajnos a verseny előtt egy nappal egy rossz mozdulat következtében meghúzódott a borda közötti izmom, nagyon kellemetlen volt. Az első mérkőzésemet sikeresen zártam, de sajnos ott jobban megerőltettem a sérült testrészt, és a következő összecsapást a negyeddöntőben nem tudtam vállalni. Próbálunk javítani az ütésszám növelésén a meccseimen mind a klubedzőmmel, Nagy Lajossal, valamint Bertók Róbert szövetségi kapitánnyal is. A cél, hogy a lehető legjobbat tudjam kihozni magamból a kvalifikáción, idén egyértelműen ez a fő cél, mindent ennek rendelünk alá. A Bocskai Emlékverseny alatt, és azt követően orvosi vizsgálatokon vettem részt, és szerencsére nyugodtan mondhatom, minden rendben van. Húzódás volt, írtak fel rá gyógyszert, kaptam kenőcsöt, pihentetnem kellett az elmúlt időszakban, nem edzhettem vele. Ezen a héten fokozatosan állhatok vissza az edzésekbe, nem szabad túlterhelnem, nehogy rásérüljek. Fokozatosan tudom erőltetni a borda közötti izmaim, és bízom benne, hogy hamarosan már a maximumon tudok ismét pörögni” – nyilatkozta Kovács Ricsi.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események