hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gombai Dominik kiválóan nyitott a juniorok között, döntő fölénnyel győzött a Dracula Openen

Az Aradon zajló Dracula Open második versenynapján összesen nyolc magyar ökölvívó lépett ringbe és végül hárman hagyták el a ringet győztesen. Gombai Dominik semmit sem bízott a véletlenre, már az első menetben döntő fölényt harcolt ki és a következő körbe jutott a romániai nemzetközi tornán.

Az első napon a magyar csapat kiválóan szerepelt, majdnem mindenki győztes mérkőzéssel nyitott, míg csütörtökön sokkal nehezebb ellenfelekkel találkoztak versenyzőink. Horváth András győzelme egy agresszív görög versenyző ellen szép siker volt a második napon, míg Lantos Álmos az ifik között hozta a magabiztos győzelmet.

„Gombai Dominik volt az első ringbelépőnk a Dracula Open második napján. Határozott kezdéssel nyitott, és azonnal magához ragadta a kezdeményezést, így már az első menetben le tudta zárni a mérkőzést. Az 52 kilósok között Horváth András is győzelemmel mutatkozott be, alacsonyabb görög ellenfelünk nem jutott közelebb versenyzőnkhöz, így egyértelmű győzelmet arattunk. Bangó Rolandnak azeri rivális jutott, többször bátran meglepte ellenfelét, de összességében ez nem volt elegendő a győzelemhez egy rutinos rivális ellen. Budai Szebasztián grúz ellenféllel szemben kezdte meg szereplését, és hozta a tőle megszokott nagy iramot, sokat támadott. A második menetben egy tiszta ütés átszaladt versenyzőnkön, amely után jobbnak láttam feladni a küzdelmet.

Bár felemásan zártuk a második napot, összességében elégedett vagyok a ringben mutatott teljesítménnyel, és úgy gondolom, hogy mindenki megtett mindent a győzelem érdekében, és a legfontosabb. A péntek folyamán maratoni nap elé nézünk, a bent maradt 10 versenyzőnk mindegyike ringbe lép, a cél pedig már az elődöntőbe jutás” értékelte a második napot a juniorok szemszögéből Törteli Ferenc.

„Horváth Richárd szoros mérkőzésen pontozással kapott ki azeri ellenfelétől, rutinosabban mozgott az ellenfél, vívó stílusát nem tudta versenyzőnk ezen a napon megoldani. Lantos Álmos egyhangú pontozással verte meg román ellenfelét, tehetségünk folyamatosan kezdeményezett, és a ritmust csak ő találta meg ezen a mérkőzésen. Kovács Bercinek a mai volt az első nemzetközi mérkőzése, így rutintalansága miatt maradt alul egy ukrán riválissal szemben. Frank Dániel egy nagyon kemény azeritől kapott ki pontozással. Ismertük az ellenfelet, tavaly Európa-bajnok volt, gyorsan mozgott, Dani mindent megtett a győzelemért, de vereséget szenvedett” – mondta Ács József az ifjúsági csapat második napjáról.

ℹ️A magyar csapat második napi eredményei a Dracula Openen

Junior fiúk 50kg: Gombai Dominik – Danut Liviu Mititelu (román) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Junior fiúk 52kg: Horváth András – Kirjakosz Fotiadisz (görög) 5:0

Junior fiúk 63kg: Bangó Roland – Tarlan Ahmadov (azeri) 0:5

Junior fiúk 66kg: Budai Szebasztián – Elnur Abdulaevi (grúz) – Budai feladta a második menetben

Ifjúsági fiúk 51kg: Kovács Bertalan – Danyil Peretokin (ukrán) 0:5

Ifjúsági fiúk 57kg: Frank Dániel – Muhammadali Gazimzade (azeri) 0:5

Ifjúsági fiúk 63.5kg: Horváth Richárd – Aszlan Gulijev (azeri) 0:5

Ifjúsági fiúk 63.5kg: Lantos Álmos – Sebastian Lucian Sziladi (román) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események