hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hét magyar győzelem a Dracula Open negyeddöntőiben

Az Aradon zajló Dracula Open ifjúsági és junior torna harmadik versenynapján hét magyar ökölvívó is győztesen hagyta el a ringet. A junior fiúk alaposan kitettek magukért, öten is a legjobb négy közé jutottak és további két versenyzőnk szintén nagyon közel állt az éremhez.

Gombai Dominik nagyon fiatal ebben a junior mezőnyben, de ennek ellenére már a második győzelmét szerezte meg Aradon. Majlát András és Horváth Szabolcs a junior 60 kilósok között alkotott nagyon, mindketten nagyon magabiztosan jutottak be a legjobb négy közé. Az ifik között a junior Európa-bajnok Oláh Levente egy nagy skalpot gyűjtött be, a francia Sandro Spica több junior tornát nyert meg, és veszélyes ellenfélnek számított, de versenyzőnk hatalmas szívvel győzött. Lantos Álmos is második mérkőzését nyerte meg az ifik között, ismét hazai, román ellenfelet győzött le.

„Öten már a döntőbe jutásért küzdenek Aradon, miután tízen megvívták a negyeddöntőiket. Brázovics Tamás és Búzás Róbert léptek először ringbe az 57 kilóban, mindkettőnek román ellenfél jutott, akik élvezték a hazai pálya előnyét, így 3-2-re diadalmaskodtak. Ezek a mérkőzések fordított eredményt is hozhattak volna.

Az 50 kg-ban Gombai Dominik újabb szép sikert könyvelhetett el görög ellenféllel szemben, míg ugyanebben a súlyban Benedek Péter román riválistól kapott ki. Az 52 kg-os Horváth András a bizonytalan kezdő menetet követően megérezte az ütőtávot, és könnyedén győzte le moldáv ellenfelét.

A 60 kilósok között Majlát András egyhangú pontozással győzött, míg az újonc Horváth Szabolcs a második menetben eldöntötte a párharcot hazai ellenféllel szemben. Szakál Ahmednek a tavalyi Európa-bajnok jutott, aki jelen pillanatban sokkal erősebb volt tőlünk.

A 75 kilósok között Váradi Sándor magabiztosan múlta felül lengyel ellenfelét mindhárom menetben jobb volt. Ugyanebben a súlyban Deli Gergő az első menet jó kezdését nem tudta folytatni, így román ellenfele megérdemelten jutott tovább.

Jól teljesítettek a srácok, azonban még csak az év elején vagyunk, a hibákat javítani fogjuk a következő eseményekre” – nyilatkozta a harmadik napról a juniorok szemszögéből Törteli Ferenc.

„Tóth Adrián pontozással kapott ki olasz ellenfelétől, sajnos Adrián nem tudta érvényesíteni a saját stílusát. Ébner Kristóf még rutintalan a nemzetközi porondon, ukrán ellenfele nagyon erős volt hozzá, jobbnak láttam nem kockáztatni, és kivettem a második menetben. Kiss Milán előtt le a kalappal, egy magasan jegyzett örmény ellen végig helytállt, többször meg is lepte a riválist. Kemény jobbkezes ütéseket vitt be, egyértelműen fejlődött az elmúlt időszakban.

Oláh Levi egy kemény mérkőzésen győzedelmeskedett francia ellenféllel szemben. Az első meccsén még kicsit rozsdásabb volt, de bebizonyította, hogy mire képes, igazi csupaszív harcos. Lantos Álmos román ellenfelét a sok szabálytalanság miatt a második menetben leléptették, így ő is továbbjutott”- mondta Ács József.

A magyar csapat harmadik napi eredményei:

Junior fiúk 50kg: Gombai Dominik – Achilleasz Trepidisz (görög) 5:0

Junior fiúk 50 kg: Benedek Péter – Edwyn Petrea (román 0:5

Junior fiúk 52 kg: Horváth András – Nicolae Costav (moldáv) 3:0

Junior fiúk 57 kg: Brázovics Tamás – Andrei Antonio Iordan (román) 2:3

Junior fiúk 57 kg: Búzás Róbert – Mario Iofciu (román) 2:3

Junior fiúk 60 kg: Majlát András – Nikita Korsunov (észt) 5:0

Junior fiúk 60 kg: Horváth Szabolcs – Andrei Gabriel Potoceanu (román) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Junior fiúk 66 kg: Szakál Ahmed – Emmanuil Fotiadisz (görög) – döntő fölényes vereség az első menetben

Junior fiúk 75 kg: Deli Gergő – Georgian Octavian Militaru (román) 0:5

Junior fiúk 75 kg: Váradi Sándor – Rafal Marcinek (lengyel) 5:0

Ifjúsági fiúk 60 kg: Oláh Levente – Sandro Spica (francia) 4:1

Ifjúsági fiúk 63.5 kg: Lantos Álmos – Claudio Stroe (román) – A román versenyző a sorozatos szabálytalanságok miatt leléptetve a második menetben

Ifjúsági fiúk 80 kg: Tóth Adrián – Christian Sarsilli (olasz) 0:5

Ifjúsági fiúk 80 kg: Ébner Kristóf – Nyikita Zaszenok (ukrán) – A magyar edzői stáb feladta a második menetben

Ifjúsági fiúk 86 kg: Kiss Milán – Davit Szimonjan (örmény) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események