hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A lányok taroltak a Dracula Open elődöntőiben

Az Aradon zajló Dracula Open ifjúsági és junior torna negyedik napján a női csapatunk fantasztikusan teljesített, hatan is döntőbe jutottak. A lányok sikerei mellett a junior fiúknál Váradi Sándor lett döntős a nagyon erős nemzetközi versenyen.

A junior lányok taroltak. Fazekas Katalin, Rába Noémi, és Nyőgéri Sára sem bízott semmit sem a véletlenre, mindannyian döntő fölénnyel győzték le riválisaikat. Petrimán Patrícia mérkőzése ugyan végigment, de a román junior csapat egyik legjobbja ellen magabiztos pontozásos győzelmet aratott.

Az ifjúsági lányoknál Horváth Laura tovább folytatta menetelését, egy rutinos hazai versenyző sem tudta megállítani. Az ifi világbajnokságon negyeddöntős Komjáthi Nóra pedig ismét bizonyította, képes megoldani komoly feladatokat, a lengyel Kostrzewa ellen két menetet magabiztosan nyert meg.

A junior fiúk közül Horváth András nagyon közel állt a győzelemhez, egy véleményes vereséget szenvedett, de Váradi Sándor határozott boksza ismét sikert hozott, így ő döntős a Dracula Openen. Az ifik között Oláh Levente és Lantos Álmos ezúttal bronzérmes lett, az üzbég Szajat Iljaszov, valamint az ukrán Mark Lomakin győzte le őket.

„Petrimán Patrícia lépett elsőként a szorítóba a lányok közül, és Pati ezen a mérkőzése is nagyon harcos volt, egyhangúlag győzte le román ellenfelét. Fazekas Katalin, Rába Noémi, valamint Nyögéri Sára idő előtt fejezték be a mérkőzésüket, mindannyian román versenyzőket múltak felül, így az összes junior lányunk döntős. Az ifi lányok közül Horváth Laura tiszta, szép ökölvívást mutatott be román ellenfelével szemben. Kozma Livi próbált irányítani a rutinos lengyel ellen, több akciót indított, de ez a mérkőzés sajnos elment. Kovács Niki az ukrán riválisával szemben nehezen találta meg az ütőtávot, így szoros mérkőzésen kapott ki. Komjáthi Nóra egy nemzetközi szinten is eredményes lengyel versenyzőt győzött le nagy csatában,” nyilatkozta a lányokról Ancsin Katalin.

„Egy magyar fiúért szoríthatunk a Dracula Open junior döntőiben. Öt fiatalunk lépett szorítóba, elsőként Gombai Dominik, aki szépen dolgozott, de ellenfelünk sokkal érettebb volt, így ezt a lépcsőfokot most nem sikerült megugrani. Horváth András szintén román versenyzővel mérkőzött, és két győztes mérkőzést követően ezúttal is jól bokszolt. Elsőéves juniorunk meccsről meccsre jobb, magabiztos ökölvívást mutatott, remek mérkőzést hozott össze, de a pontozók 3:2-re hozták ki a románt.

A 60 kilósoknak sem sikerült a döntőbe jutás, Mailát Andrást egy nagyon képzett azeri, míg Horváth Szabolcsot egy erős román versenyző állította meg. Középsúlyban Váradi Sándor magabiztosan hozta az elődöntőt, így élete első nemzetközi tornagyőzelmére készülhet” – foglalta össze Törteli Ferenc.

„Oláh Levi most sajnos nem tudta megoldani üzbég ellenfelét, aki kétszer befejelt versenyzőnknek. Levit ez nagyon megzavarta, kiesett a saját ritmusból, és így szoros pontozással, de kikaptunk”- mondta Ács József az ifjúsági csapat negyedik napjáról.

ℹ️A magyar csapat negyedik napi eredményei:

Junior lányok 46 kg: Petrimán Patrícia – Federica Ceravolo (román) 5:0

Junior lányok 50 kg: Fazekas Katalin – Marina Apetroae (román) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Junior lányok 52 kg: Rába Noémi – Maria Florentina Chiriches (román) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Junior lányok 54 kg: Nyögéri Sára – Natalia Maria Semeniuc (román) – döntő fölényes győzelem az első menetben

Ifjúsági lányok 52 kg: Horváth Laura – Carmen Maria Cocos (román) 5:0

Ifjúsági lányok 70 kg: Kovács Nikolett – Olga Pilipcsuk (ukrán) 0:5

Ifjúsági lányok 75 kg: Komjáthi Nóra – Amelia Kostrzewa (lengyel) 5:0

Ifjúsági lányok 60 kg: Kozma Lívia – Kinga Krowka (lengyel) 0:5

Junior fiúk 50 kg: Gombai Dominik – Andrei Iulian Jgheban (román) – döntő fölényes vereség az első menetben

Junior fiúk 52 kg: Horváth András – Fabian Stroe (román) 2:3

Junior fiúk 60 kg: Majlát András – Ibrahim Mirhaszan (azeri) 0:5

Junior fiúk 60 kg: Horváth Szabolcs – Daniel Grigore (román) – KO vereség az első menetben

Junior fiúk 75 kg: Váradi Sándor – Aaron Leonardo Macaila (román) 5:0

Ifjúsági fiúk 60 kg: Oláh Levente – Szajat Iljaszov (üzbég) 0:5

Ifjúsági fiúk 63.5 kg: Lantos Álmos – Mark Lomakin (ukrán) – a magyar ringsarok az első menetben feladta a küzdelmet

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események