hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mester Soma és Veres Roland kirgiz élményei

A Bocskai Emlékversenyt követően a kirgiz fővárosban, Biskekben szerepelt a magyar válogatott két tagja, Veres Roland és Mester Soma. Mindketten meghívást kaptak a kirgiz szövetségtől, amely pazar módon szervezte meg a gálát, ahol Mester Soma győzni is tudott, míg Veres Roland erősen véleményes módon kapott ki.

Kirgizisztán szerepelt a Bocskain egy hónappal ezelőtt. A két ország között kialakult egy új együttműködés, amely a MÖSZ elnök, Kurtucz Csaba és a kirgiz alelnök Nurszultan Mojdunov között köttetett Debrecenben.

Mester Soma semmit sem bízott a véletlenre, Szultan Aszankul Uulu magabiztosan bokszolt, és többször is közel állt ahhoz, hogy idő előtt fejezze be a mérkőzését. Eb-bronzérmesünk, Veres Roland a belgrádi világbajnokságon ötödik Szanzsaj Szeidakmatov ellen remekül bokszolt, de a helyi bírók döntése alapján végül nem az ő kezét emelték a magasba.

„Remek élmény volt a biskeki gála, a kirgizek vendégszeretőek voltak, és rendkívül barátságosak. A vezetőségük nagyon figyelt ránk, mindenhova kísértek minket, és azonnal segítettek, ha bármire szükségünk volt. Sok promóciós videó készült már a mérlegelésről, alaposan beharangozták a gálát, így rengeteg néző volt jelen az eseményen. Ellenfelem a 2022-es Ázsiai U22-es bajnokság ezüstérmese volt, egy főleg hátrafelé mozgó, ügyes bunyós. A mérlegelésen volt egy kis lökdösődés, ezt követően nagyon vártam a mérkőzést, és csak egy gondolat járt a fejemben, hogy nagyon meg kell verjem. Két intés, és egy számolást követően egyhangú pontozással sikerült nyernem a kirgiz bokszoló ellen. Szinte azonnal olvasni tudtam a mozdulatait, az első kezeit rendre jobb horoggal keresztbe tudtam verni, és gyors sorozásokkal nagy tempót diktáltam. Érzésem szerint fejem, és testen is többször meg volt ütve, megérdemelten nyertem”- tette hozzá Mester Soma a biskeki teljesítményéhez.

„Nagyon jó érzés volt, hogy kirgiz barátaink ennyire kedvesen, és nagy örömmel fogadtak bennünket Biskekben. Nagy volt az időeltolódás, de ezt a mérkőzésen egyáltalán nem éreztem meg.

Nagyon jól ment a boksz, egy hatalmas gálát hoztak össze a kirgizek, amely telt házzal zajlott, a profi világbajnok Dmitrij Bivol volt a sztárvendég, valamint helyi politikusok, katonai vezetők, és rendőrök is részt vettek az eseményen. Az első két menetben közel álltam hozzá, hogy idő előtt be tudjam fejezni a mérkőzést, de ez sajnos nem sikerült, így a pontozás döntött. Négy kirgiz, valamint egy kazah bíró pontozta a mérkőzésem, így hiába nyertem magabiztosan, az ellenfelem kezét emelték fel. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és az ázsiai bunyó remek tapasztalat volt. Folytatjuk a megkezdett munkát, és még van bőven fejlődési lehetőség a bokszomban, és vágyom is az előrelépésre”- foglalta össze az izgalmas tapasztalatokat Veres Roland.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események