hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Öt magyar ökölvívó szerepel a belgrádi nemzetközi tornán

A magyar női válogatott a világbajnokságon szerepelt Indiában, miközben a férfiak Tatán készültek folyamatosan. A férfi csapat legfontosabb eseménye az Európa Játékok lesz, de előtte még mindannyiukra komoly megmérettetés vár az üzbegisztáni felnőtt férfi világbajnokságon is.

Az edzőtábort követően a férfi csapat a hagyományos szerbiai nemzetközi tornán vesz részt Belgrádban ezen a héten. A Belgrád Winner elnevezésű torna minden évben erősnek számít a nemzetközi porondon és sok jelentős boksznemzet képviselteti magát az eseményen. Az előzetes hírek és információk alapján Kazahsztán, Brazília, Algéria, Marokkó és Tajvan is részt vesz a tornán, nemcsak európai nemzetek.

A magyar csapat öt fővel vesz részt a belgrádi seregszemlén, miután ifjúsági világbajnoki bronzérmesünk, Kiss Levente ismét sérülést szenvedett. Szaka István a hétvégén a Tóth Ákos emlékversenyen is szerepelt – aranyérmet szerzett az eseményen, miután döntő fölénnyel győzte le ír ellenfelét. Bernáth Attila, a felépülő Kovács Richárd, Baracsi Dániel, és Felföldi László szintén csapattag lesz Belgrádban.

„A januári edzőtábort követően újabb három hetes táborozáson vettünk részt Tatán, csökkentett kerettel. Kiss Levente újabb sérülése (térd) miatt gyógytornára kényszerül, így nem lesz az induló csapat tagja. Az új erőnléti edző, akivel együtt dolgozunk Papp Róbert, nagyon elégedett vagyok a munkájával. A tatai edzőtáborban Dani és én dolgoztunk együtt edzőként a versenyzőkkel.

A belgrádi tornán indulnak:

51 kg Bernáth Attila

54 kg Szaka István

63,5 kg Kovács Richárd

92 kg Baracsi Dániel

+92 kg Felföldi László

Edzők: Bertók Róbert, Régi Dániel, Nagy Lajos” – tájékoztatott Bertók Róbert szövetségi kapitány.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események