hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szaka István is elődöntős Belgrádban

A Belgrád Winner torna harmadik napján ismét egy magyar ökölvívó lépett ringbe, de Bernáth Attila nagy meglepetését követően Szaka István is győztesen került ki egy nagyon nehéz küzdelemből. Bernáth mellett így Szaka is érmes a szerbiai nemzetközi tornán, mindketten ringbe léphetnek a szombati elődöntőkön.

Szaka István francia ellenfelet kapott az 54 kilósok negyeddöntőjében, Ibrahim Boukedim 2019-ben ezüstérmes volt az ifjúsági Európa-bajnokságon, és nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt négy évben. Szaka a Tóth Ákos emlékversenyen is magabiztos volt, és ezúttal is remekül osztotta be az erejét a menetek között, és az utolsó pillanatokig koncentráltan bokszolt, így a 2019-es Európa Játékok-győztes spanyol Gabriel Escobar ellen a döntőbe jutásért mérkőzhet holnap.

„Reggel egy hasznos sparringgal kezdtünk, ahol Kovács Ricsi algériai, Felföldi Laci görög ellenfelekkel kesztyűzött. Mindkettőjüknek jól ment a sparring, és javulást mutattak a keddi mérkőzéseiken látottakhoz képest. Holnap újra ringbe szállnak további külföldi partnerek ellen. Baracsi Dani kézfeje mérkőzésen sajnos megsérült, így ő vele egyelőre kihagyjuk a kesztyűs edzéseket. Pisti ellenfele ismerős volt számunkra, korábbi edzőtáborokból, amelyet többek között a francia csapattal töltöttünk korábban Tatán. Tudtuk, hogy tapasztalt és jó bunyós, aki vívó távolságból tud elsősorban érvényesülni. Egyértelmű volt, hogy a jóval magasabb ellenfél ellen Pistinek a saját ütőtávját kell kialakítania, és ott hármas, négyes kombinációkkal dolgoznia. Az első menet is nagyon szoros volt, de úgy tudom, hogy a bírók 3:2-re a francia versenyzőnek adták a menetet. Pisti megfelelően tudta emelni az iramot, és egyértelműsítette a fölényét mind a második, mind a harmadik menetben. Jó volt látni nála, hogy mint tegnap Attila, úgy most ő is, végig tiszta maradt fejben, és még menet közben is végre tudta hajtani az adott utasításokat. Szépen bontotta az ellenfele fedezékét, és jól forgott le oldalra is a kombinációk után. Nagy szívvel, jól bokszolt Szaka Pisti, akinek a mai teljesítményével maximálisan elégedett vagyok!” értékelt Bertók Róbert szövetségi kapitány a helyszínről.

A magyar csapat harmadik napi eredményei:

54 kg: Szaka István – Ibrahim Boukedim (francia) 4:1

A magyar csapat negyedik napi párosításai:

51 kg: Bernáth Attila – Omer Ametovics (szerb)

54 kg: Szaka István – Gabriel Escobar (spanyol)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események