hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Zsigó Csaba, Oláh Levente és Kiss Milán aranyéremmel zárta a lazarevaci ifi tornát

Az ifjúsági magyar válogatott három aranyérmet szerzett a Szerbiában megrendezett Greatest Open elnevezésű versenyen. Lazarevac kisvárosa egy háromnapos nemzetközi tornának adott otthont, amelyet hatodik alkalommal rendeztek meg, és végül szép magyar sikerekkel zárult az esemény.

Zsigó Csaba szerezte meg a magyar delegáció első aranyérmét, bolgár ellenfele nem bírta azt a tempót, amelyet versenyzőnk diktált. Oláh Levente mérkőzése ezúttal végigment, de a junior Eb-ezüstérmes bolgár Viktorio Iliev ellen magabiztos sikert aratott, amely kiváló erőfelmérő volt számára. Kiss Milán is egy rutinos horvát ökölvívót győzött le, mégpedig nagyon magabiztosan, a magyar csapat harmadik aranyérmét szerezve meg.

Hippeller Panna, Horváth Richárd, és Melicher Gábor a döntőben vereséget szenvedtek, míg junior Eb-aranyérmesünk, Nileborg Krisztián esetében a szakmai stáb nem kockáztatott, így ő nem bokszolt a harmadik versenynapon. Nyolc ország szerepelt a szerbiai ifjúsági nemzetközi tornán, és a magyar csapat az előkelő második helyen végzett.

„Hippeller Panna egy súllyal feljebb kellett, hogy bokszoljon ezúttal, és ahhoz képest, hogy csak 10 mérkőzése volt eddig, remekül helytállt a rutinosabb szlovénnal szemben. Az első aranyérmünket Zsigó Csaba szerezte meg, remekül bokszolt, taktikusan is, kemény bolgár riválist győzött le. Oláh Levi sokkal jobban bokszolt a mai napon, bolgár riválisa felépített taktikával lépett a ringbe, de a horgok, és a felütések jól működtek. Levi sokat mozgott, mellélépett, amikor kellett, így pontozással megnyerte ezt a döntőt. Horváth Ricsi a magasabb, hosszabb kezekkel megáldott szerb ellenféltől kikapott, voltak jó támadásai. A szerb megkontrázta Ricsi akcióit, de versenyzőnk nagyot küzdött, végig diktálta a tempót, ezüstéremmel zárt. Nileborg Krisztián jobbkeze tegnap megsérült, az ifjúsági Eb-felkészülés miatt nem engedtem bokszolni a mai napon. Kiss Milán hosszú kezeivel eltalálgatta a horvát ellenfelét, nem volt nagy kihívás a mai döntő számára, inkább egy jó edzőmeccsnek bizonyult csak. Melicher Gábor kezdő még a nemzetközi mezőnyben, így a második menetben feladtam az összecsapást. Másodikok lettünk a csapatversenyben, az ifi Eb előtt ez egy remek felkészülési állomás volt”-értékelte Ács József a harmadik versenynapot.

A magyar csapat harmadik napi eredményei:

Női 60kg: Hippeller Panna – Naca Veber Nikolov (szlovén) 0:5

Férfi 48kg: Zsigó Csaba – Kircso Geraszimov (bolgár) 5:0

Férfi 60kg: Oláh Levente – Viktorio Iliev (bolgár) 5:0

Férfi 63.5kg: Horváth Richárd – Vladimir Berisa (szerb) 0:5

Férfi 71kg: Nileborg Krisztián – Nikola Cvetkovics (szerb) – mérkőzés nélkül, Nileborg nem lépett ringbe

Férfi 86kg: Kiss Milán – Anthony Mirkovics (horvát) 5:0

Férfi +92kg: Melicher Gábor – Lovro Pavcsec (horvát) – Melicher Gábor feladta a második menetben

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események