hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Öten is a hatvannégyes táblán kezdenek a taskenti férfi világbajnokságon

A sorsolással kezdetét vette a taskenti felnőtt férfi világbajnokság, amelyen héttagú magyar csapat szerepel. A válogatott tagjai közül öten a harminckettő közé jutásért is bokszolni fognak, míg Akylov és Kovács Pali a harminckettes táblán kezd.

Az első versenynapra május elsején kerül sor az üzbég fővárosban, és rengeteg izgalmas csatára lehet számítani majd a Humo Arénában. Ezúttal már az üzbég edző, Hamid Tangribergenov vezeti a csapatot, ebben a munkában Régi Dániel valamint Nagy Lajos segíti Taskentben.

Bernáth Attila a 32 közé jutásért kezd a kétszeres Európa-bajnok bolgár Daniel Aszenov ellen, aki ismét visszafogyasztott az 51 kilóba, így kettejük között nagy csatára lehet számítani. Szaka István a tőle öt évvel fiatalabb türkmén Dovlet Muhanov ellen kezdi meg szereplését, győzelme esetén az első helyen kiemelt, a 2021-es vb-ezüstérmes kazah Mahmud Szabirhan várhat rá.

Az Eb-bronzérmes Veres Roland egy nemzetközi szinten rutintalan indonézzel kezd, Yosua Holy Masihor csak nemrég lépett fel az 57 kilósok közé. A szintén jereváni harmadik Kovács Richárd ghánai ellenféllel nyit, Joseph Commey tavaly 19 esztendősen lett a Brit Nemzetközösségi Játékokon ezüstérmes.

A korábban ukrán színekben U22-es Eb-bronzérmes Pylypec Maksym ezen a nagy versenyen mutatkozik be a magyar válogatottban, a tádzsik Dovud Mahkamov jó ellenfél lehet elsőre, rutinban versenyzőnknek van előnye. Akylov Pylyp is újonc a válogatottban, neki a tokiói olimpikon grúz Giorgi Harabadze jutott első feladatként.

Kovács Pál, aki a 2021-es belgrádi világbajnokságon két győztes mérkőzést vívott, a kenyai csapat újonca ellen nyit, Robert Okaka eddig hazai eseményeken villogott csak.

A magyar csapat sorsolása:

51 kg, a 32 közé jutásért: Bernáth Attila – Daniel Aszenov (bolgár)

54 kg, a 32 közé jutásért: Szaka István – Dovlet Muhanov (türkmén)

57 kg, a 32 közé jutásért: Veres Roland – Yosua Holy Masihor (indonéz)

63.5 kg, a 32 közé jutásért: Kovács Richárd – Joseph Commey (ghánai)

71 kg, a 32 közé jutásért: Pylypec Maksym – Dovud Mahkamov (tádzsik)

75 kg, a 16 közé jutásért: Akylov Pylyp – Giorgi Harabadze (grúz)

80 kg, a 16 közé jutásért: Kovács Pál – Robert Okaka (kenyai)

A program:

Május 1–8.: selejtezők

Május 9–10.: negyeddöntők

Május 11.: szünnap

Május 12.: elődöntők

Május 13–14.: döntők

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események