hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Horváth Laura a döntőben, míg Oláh Levente a csapat hetedik érmese az ifi Eb-n

Az Örményországban zajló ifjúsági Európa-bajnokságon már biztosan van döntőse a magyar csapatnak, miután Horváth Laura megnyerte az elődöntőjét. Oláh Levente a fiúk egyik utolsó negyeddöntőjét nyerte meg, mégpedig hazai ökölvívó ellen, így hetedikként ő is érmes a jereváni kontinensbajnokságon.

Horváth Laura egy nagyon sima győzelemmel jutott be a legjobb négy közé az ifi Eb-n és élete eddigi legnagyobb sikerét érte el. Laura ezúttal még harciasabb volt, más taktikát követett, kemény, támadó bokszot mutatott be a lengyel Martyna Koczkodaj ellen, és legyőzte a képzett ellenfelet. Laura ezzel elsőként jutott be a döntőbe, és motivációban biztosan nem lesz hiány a következő mérkőzésén sem.

Frank Dániel a korábban junior Eb-érmes Konsztantin Kosztov ellen azonnal hátrányba került az első menetben, és ugyan mindent megtett a sikerért, a győzelme elmaradt, így a pontszerző ötödik helyen végzett. Dani elsőéves ifi versenyző, és a következő korosztályos Európa-bajnokságon 2024-ben már több rutinnal vághat neki a versenynek.

Oláh Levente, a 2021-es junior Európa-bajnokunk, idén kemény munkát végzett, hogy az ifik között is a csúcsra érjen fel. A legjobb tizenhat között egy roppant kemény görög versenyzőt győzött le, és ezúttal is nagyon harcos bokszot mutatott be, a hazai Voszkan Voszkanjan ellen mindhárom menetet hozta, így ő is érmes az Európa-bajnokságon.

„Tudtuk Laura ellenfeléről hogy nem szereti ha nyomás alatt tartják, ezért az volt a taktikánk hogy menetről menetre felőröljük. Laura úgy bokszolt a harmadik menetben mintha az első lett volna. A pontozás alapján más lehetőségünk nem is volt. Óriási harcos Laura, nagyon büszkék vagyunk rá! Ráth Miki tanítványa az első döntősünk!” – foglalta össze a mai női elődöntőt Seres Attila.

„Frank Dani sajnos megosztott pontozással kikapott a bolgár ellenféltől, egy kicsit kevesebbet ütött a megbeszéltektől. A védekezésén kell még javítani, de jó meccset hozott össze a bolgárral, a következő évben oda fog érni, addig építjük.

Oláh Levi hazai bokszolóval harcolt, jobban teljesített, mint az első mérkőzésen, egyhangú pontozás lett a vége, de kemény volt az összecsapás. Testen többször elkapta az örményt, rengeteg ütésváltás volt, egyszer számoltak is a hazai bokszolóra a második menetben” – mondta Ács József az utolsó negyeddöntős napról.

A magyar csapat hatodik napi eredményei:

Női 50 kg, elődöntő:

Horváth Laura – M. Koczkodaj (lengyel) 5:0

Férfi 57 kg, negyeddöntő:

Frank Dániel – Konsztantin Kosztov (bolgár) 1:4

Férfi 60 kg, negyeddöntő:

Oláh Levente – V. Voszkanjan (örmény) 5:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események