hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az Európa Játékok hivatalos eskütételén vett részt a MÖSZ

A III. Európa Játékok lesz a magyar ökölvívás idei legfontosabb eseménye, amelyen az első 44 női és férfi olimpiai kvóta is gazdára talál. A krakkói rajt előtt a sportolók, az edzők és a tisztségviselők hivatalos eskütételen vettek részt a Magyar Olimpiai Bizottság rendezvényén.

Ökölvívóink és a többi sportág képviselői is a felkészülés utolsó fázisát fejezik be a napokban, így a hivatalos eskütételen a sportolók többsége ugyan nem tudott részt venni. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség képviseltette magát a protokolláris budapesti eseményen.

A hivatalos eskütételen a csapattagok megfogadták, hogy becsülettel, alázattal, a Fair Play szellemében tevékenykednek a lengyelországi multisporteseményen. A szabályok és az ellenfelek tiszteletben tartása, valamint Magyarország jó hírneve, és a sport dicsősége egyaránt szerepeltek az eskütételben.

Az Európa Játékok egy hét múlva a hivatalos megnyitóünnepséggel veszi kezdetét 21-én este, az ökölvívó csarnokban pedig már 22-én megkezdődnek a küzdelmek. Az ökölvívás küzdelmeit egy Krakkó melletti kisváros, Nowy Targ rendezi meg. A döntőkre július elsején, illetve másodikán kerül majd sor, 13 súlycsoportban avatnak bajnokot, de a legfontosabb a kvótaszerzés a 2024-es párizsi olimpiára.

A magyar csapat összetétele:

Női 50 kg: Mezei Petra

Női 54 kg: Lakotár Hanna

Női 66 kg: Hámori Luca

Női 75 kg: Nagy Tímea

Férfi 51 kg: Bernáth Attila

Férfi 57 kg: Veres Roland

Férfi 63.5 kg: Kovács Richárd

Férfi 71 kg: Pilipec Makszim

Férfi 80 kg: Akilov Pylyp

Férfi 92 kg: Kiss Levente

Férfi +92 kg: Felföldi László

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események