hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

3. Európa Játékok

Felföldi Laci nagyot harcolt, de nem sikerült a tizenhat közé jutás

Felföldi László volt az egyetlen ringbe lépő magyar ökölvívó a harmadik versenynap délutáni programjában a lengyelországi Európa Játékokon.

Az Európa Játékok elsősorban rutinszerzés a fiatal versenyzőnek, aki még csak kóstolgatja a nemzetközi felnőtt mezőnyt. Első ellenfele a szlovén Jure Szimunovics volt, és a küzdelmük nagyon kiegyenlített csatát hozott.

Az első menetben a pontozók is gondban voltak, hogy ki is volt a jobb, ezt a felvonást Szimunovics nyerte meg végül 3:2-re. A második menetben Laci próbált ritmust váltani, de a szlovén sem fogyott még el, és a magyar próbálkozások ellenére Szimunovics volt a hatékonyabb, valamint a sikeresebb a mai napon.

“A ringbe magabiztosan mentem be, próbáltam végrehajtani a taktikai utasításokat, amelyek be is jöttek. Gyorsabb voltam ellenfelemnél, mozgékonyabb, de a védekezésemen még rengeteget kell csiszolni. Kezdeményezőbbnek éreztem magam, és nyerni akartam. Más kérdés, mit láttak a bírók, és biztosan hozom a mérkőzést, ha nem kapok be annyi alibi ütést. Tanulok ebből és jobbként térek majd vissza,” – nyilatkozta Felföldi Laci a mérkőzését követően.

Férfi +92kg, 16 közé jutásért:

Felföldi László – Jure Szimunovics (szlovén) 1:4

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események