hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

3. Európa Játékok

Szép volt, Ricsi!!!

Kovács Ricsi egy lépésre van az olimpiai kvótától

Kovács Richárd győzelme már a legjobb nyolc közé jutást jelenti az Európa Játékokon.

Ricsi első magyarként jutott el a negyeddöntőbe és csak egy lépés választja el az olimpiai kvótától a Lengyelországban zajló Európa Játékokon.

A tavalyi Eb-bronzérmesünk az első mérkőzésén nagyon magabiztosan győzte le ismét litván ellenfelét, miután a februári Bocskai emlékversenyen is jobbnak bizonyult. Mai, második ellenfele az örmény Narek Hovhanniszjan volt, akitől tavaly októberben a szlovéniai nemzetközi tornán megosztott pontozással kapott ki.

Ricsi megfontoltan, türelmesen kezdett és okos boksszal sikerült 4:1-re megnyernie az első menetet az erős örmény ellen. A második menetben is az ő akarata érvényesült, és meggyőző fölénnyel fordulhatott Ricsi az utolsó felvonásra. A harmadik menetben az örmény megpróbálta megfordítani a mérkőzést, de csak kozmetikázni tudott az eredményen, így Ricsi visszavágott neki a tavalyi vereségért.

A következő negyeddöntős körben a korábbi orosz ifjúsági Európa-bajnok, immáron szerb színekben versenyző Alekszej Sendrik lesz az ellenfele. A tét a legjobb nyolc között nem lesz kicsi, a mérkőzés győztese olimpiai kvótát szerez a párizsi eseményre.

”Jól éreztem a mai napon magam a ringben, úgy bokszoltam, ahogy az edzők kérték, és minden a terveknek megfelelően alakult. Sok lábmozgással sikerült megelőznöm és a kemény belharcokból is sikerült jobban kijönnöm, így élveztem a mai bokszot. A következő ellenfelem még nem láttam bokszolni, de van időnk még kitalálni a megfelelő taktikát,” – nyilatkozta Kovács Ricsi a második győzelmét követően.

Férfi 63.5kg, a 8 közé jutásért:

Kovács Richárd – N. Hovhanniszjan (örmény) 4:1

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események