hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hamid Tangribergenov: A sorsolásunk nem volt a legkönnyebb, de mindenki 100%-on teljesített Olaszországban.

Hámori Luca és Kovács Richárd az Európa Játékokon két kvótát szerzett, amelyet Akilov

Pylyp háromra növelt az olaszországi első világkvalifikációs tornán. A magyar válogatott

üzbég szövetségi kapitánya, Hamid Tangribergenov értékelte a csapat teljesítményét a versenyt követően.

Összesen 49 olimpiai kvóta talált gazdára az első világkvalifikációs tornán, három kontinensről 32 ország ökölvívói szereztek meg. A versenyen összesen 112 ország képviseletében 598 ökölvívó indult el, és a legtöbb kvótát, szám szerint ötöt, a kazahok, valamint az üzbégek szerezték meg.

Akilov Pylyp a brit Taylor Bevan, az osztrák Lucky Aimufua, norvég Mindaugas Gedminas, valamint a holland Gradus Kraus legyőzésével négy ellenfelet felülmúlva szerzett olimpiai kvótát a férfi 80kg-os súlycsoportban. Az utolsó esély, a második világkvalifikációs torna a thaiföldi fővárosban, Bangkokban kerül megrendezésre május végén, és remélhetőleg Magyarország ezúttal is a kvótaszerző nemzetek között lesz.

„Több mint 110 ország szerepelt az első világkvalifikációs tornán Olaszországban, minden fontos nemzet ott volt ezen a jelentős eseményen. A magyar csapat öt női, és négy férfi versenyzővel szerepelt, sajnos voltak sérültjeink is.

A sorsolásunk nem volt a legkönnyebb, de a csapat mindent beleadott, 100%-on teljesített mindenki, érezve a feladat fontosságát. A magyar bajnokságot követően igyekeztünk alaposan felkészülni erre a fontos eseményre versenyekkel, edzőtáborokkal.

Szaka István ellenfele az Eb-ezüstérmes brit volt, mindhárom menetben jól bokszolt, nagyon aktív volt, nem fáradt el, a pontozóknál 3:2 lett ugyan MacDonald javára, de úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést nem veszítette el.

Lakotár Hanna első győzelmét követően egy nagyon technikás vietnami ellen bokszolt és támadóan bokszolt azonnal. A második menetben úgy nézett ki, hogy megvan a kulcs a sikerhez, de nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Hanna egy nagyon bátor, magabiztos lány, bízom benne, hogy a következő kvalifikációs tornát még nagyobb sikerrel és olimpiai kvótával vívja meg.

Akilov Pylyp négy mérkőzést vívott Olaszországban, sikerrel vette az akadályokat és olimpiai kvótát szerzett Párizsra. A 80 kiló egy nagyon erős súlycsoport és nincsenek könnyű ellenfelek, de Akilov mind a négy mérkőzését egyhangú, 5:0-s pontozással tudta megnyerni Busto Arsizióban.

Az első mérkőzése nagyon nehéz volt a brit ellen, míg a negyedik találkozón nagyon készültünk a holland Gradus Kraus ellen. Sikerült megtalálni a megfelelő taktikát, amelynek az eredménye egy olimpiai kvóta lett.

Nagyon sok munkánk van még hátra a következő olimpiai kvalifikációs versenyig, dolgozunk kell a hibákon, amelyeket itt most nem részleteznék, de Thaiföldre igyekszünk a lehető legjobban felkészülni.” – nyilatkozta Hamid Tangribergenov a versenyt követően, értékelve az olaszországi tapasztalatokat.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események