hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dobos Rebeka és Buza Rafael magabiztos győzelemmel elődöntős a Belgrád Winneren!

A 61. Belgrád Winner második versenynapján összesen 6 magyar versenyző lépett ringbe. Közül az 57 kilós Dobos Rebeka és a 67 kilogrammos Buza Rafael meggyőző teljesítménnyel jutott tovább.

A szerbiai nemzetközi torna második napján a mieink közül a 48 kilós Szeleczki Lilla lépett elsőként ringbe. Szeleczki a francia Gloria D’Almeidával vívott egy jó iramú mérkőzést melynek végén a francia versenyző megérdemelten jutott tovább a döntőbe, Szeleczki pedig egy bronzéremmel zárta a tornát.

A 100. magyar bajnokság női 57 kilogrammos győztese, Dobos Rebeka minden menetben meggyőző teljesítményt nyújtva sima, egyhangú pontozásos győzelmet aratott a hazai ringben küzdő Hana Garcsevics ellen és jutott be a torna elődöntőjébe.

A 63 kilogrammos Cifra Dia kissé lassan kezdett a holland Megan De Cler ellen és az első menetben intették is a hajdúszoboszlói versenyzőt. Cifra ezt követően feljavult, ám a mérkőzést nem tudta a maga javára fordítani. A szerdán sikeresen rajtoló 71 kilós Buza Rómeó a legjobb 4 közé jutásért a kazak ifjúsági világbajnok Akkalykov ellen lépett ringbe és minden menetben sikerült megnehezítenie a kazak dolgát, ám továbbjutnia nem sikerült.

Buza Rafael a horvát Fabijan Tomkics meggyőző produkciót nyújtott és kifejezetten szórakoztató és látványos ökölvívással jutott a 67 kilogramm elődöntőjébe. A mérkőzés minden menetében Búza akarata érvényesült, így megérdemelt sikert aratott.

A 80 kilós Simon Márkó izgalmas adok-kapok csatában maradt alul az orosz Karmanov ellen. Simon, ahogy tőle megszokhattuk, nem adta könnyen a győzelmet és az orosz versenyzőnek minden menetben a legjobbját kellet nyújtani a továbbjutáshoz.

A magyar csapat eredményei a Belgrád Winner második napján:

Női 48kg, elődöntő: Szeleczki Lilla – Gloria D’Almeida (francia) 0:5

Női 57kg, negyeddöntő: Dobos Rebeka – Hana Garcsevics (szerb) 5:0

Női 63kg, negyeddöntő: Cifra Diána – Megan De Cler (holland) 0:4

Férfi 67kg, negyeddöntő: Fabijan Tomkics (horvát) 4:1

Férfi 71kg, negyeddöntő: Buza Rómeó – Sabirzahan Akkalykov (kazak) 0:5

Férfi 80kg, negyeddöntő: Simon Márkó – Dimitri Karmanov (orosz) 0:5

A magyar csapat mérkőzései a pénteki versenynapon:

Női 52kg, elődöntő: Sipos Hajnalka – Kaelya Mopin (francia)

Férfi 92kg, negyeddöntő: Fehér Koppány – Daniyar Rakhimberdinov (kazak)

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események