hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Sipos Hajni és Fehér Koppány is közel volt a sikerhez.

Sipos Hajni és Fehér Koppány egyaránt megosztott pontozással kapott ki a belgrádi nemzetközi torna harmadik versenynapján. Dobos Rebeka és Buza Rafael lesz érdekelt a negyedik versenynapon, mindketten már biztosan érmesek Belgrádban.

Sipos Hajni egy 19 éves francia ellen bokszolt, Kaelya Mopin ifi Európa-bajnok volt, és több

nemzetközi tornát nyert meg. Hajni nagy iramot diktált, amelyet a francia is végig bírt. Mopin nyerte az összecsapást, de versenyzőnk eseményről eseményre fejlődik.

Fehér Koppány több súlycsoportot próbált ki az elmúlt három évben, most a nehézsúlyban (92kg) próbált szerencsét, ellenfele a kazah bajnokságokon rendre érmes Rahimberdinov

volt. Koppány kicsit későn találta meg a megfelelő ellenszert és fantasztikus hajrát produkált, de a mérkőzést már nem tudta megfordítani.

Összesen 35 női, valamint 93 férfi ökölvívó szerepel majd a belgrádi nemzetközi tornán, amely sokkal kevesebb, mint az elmúlt években, de az esemény ezúttal nagyon közel volt az első világkvalifikációs tornához.

„Sipos Hajnalka a 2022-es ifi Európa-bajnok francia ellen bokszolt, és menetről menetre egyre jobban teljesített. Nagyon izgalmas meccset bokszoltak és oda-vissza szép találatokat vittek be egymásnak. Nagyon szoros mérkőzésen 3:2-es pontozással az ellenfelet hozták ki győztesnek, de Hajni nagyon sokat erősödött az elmúlt időszakban és jó benyomást tett mindannyiunkra.

Fehér Koppány nagyon jól kezdte az első menetet a kazah ellen, amely nagyon szorosra sikeredett. A kazah a második menetben jobban mozgott lábon és azt a felvonást el is vitte. A harmadik menetben nagy iramot diktált Koppány, rengeteg tiszta ütése volt és az egyiket követően számolni is kellett a kazahra. Ezt a harmadik menetet Koppány megnyerte 5:0-ra, de a mérkőzés megfordítására ez kevés volt, megosztott pontozással a kazah nyert.” – nyilatkozta Régi Dániel a harmadik versenynapról.

A magyar csapat harmadik napi eredményei Belgrádban:

Női 52kg, elődöntő: Sipos Hajnalka – Kaelya Mopin (francia) 2:3

Férfi 92kg, negyeddöntő: Fehér Koppány – Danyijar Rahimberdinov (kazah) 1:4

A magyar csapat negyedik napi párosításai Belgrádban:

Női 57kg, elődöntő: Dobos Rebeka – Jelena Zekics (szerb)

Férfi 67kg, elődöntő: Buza Rafael – Hugo Grau (francia)

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események