hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Három ezüstéremmel zárták a mieink a Belgrád Winnert.

A Belgrád Winner nemzetközi ökölvívó torna zárónapján három magyar versenyző volt érdekelt a finálékban.

Férfi 54 kilóban Virbán Gábor a kazak Davulet Moldashev ellen lépett ringbe. Virbán a kazak versenyzőt a tavalyi Bocskai emlékversenyen már legyőzte, ezúttal azonban Moldashev örülhetett. A döntő magas színvonalú csatát hozott, ahol az első felvonásban a kazak, a második Virbán volt eredményesebb. A harmadik menet szintén szorosan alakult, melynek végén Virbán szemöldöke felrepedt, ám ez nem befolyásolt a csata végimenetelét. A három szórakoztató menet után a pontozók Moldashevet lááták jobbnak, így Virbán ezüstéremmel zárta a tornát.

A 70 kilogrammos Lakos Regina a hazai ringben versenyző Anastasija Lukajic ellen bokszolt. Lakos az első két menetben kevés akciót indított, a szerb versenyző irányította az összecsapást. A harmadik menetre a magyar versenyző emelt a tempót, ám fordítani már nem sikerült, így a tornagyőzelmet Lukajic zsebelte, lakos pedig ezüstérmet szerzett.

A +81 kilósok döntőjében Hoffman Réka jelentős fizikai hátrányban volt a szerb Sara Miljkovic ellen. A szerb versenyző remekül használta adottságait a mérkőzésen, ennek ellenére Hoffman megnyerte az első menetet, ám Miljkovic a folytatásban váltani tudott, melynek eredményeképp szoros csata alakult ki a két versenyző között. Az összecsapás végén a pontozók a hazai versenyzőt látták jobbnak, így Hoffman ezüstéremmel zárt Belgrádban.

A magyar csapat 4 bronz és 3 ezüstérmet szerzett a 61. Belgrád Winneren, Régi Dániel értékelése szerint a torna nagyon hasznos volt válogatottjaink számára, hiszen mindenki jó színvonalú mérkőzéseket vívott, így a csapat elégedett lehet a versenyzők teljesítményével.

A magyar csapat eredményei a Belgrád Winner döntőiben:

Férfi 54kg, döntő: Virbán Gábor – Davulet Moldashev (kazak): 2:3

Női 70kg, döntő: Lakos Regina – Anastasija Lukajic (szerb): 0:5

Női +81kg, döntő: Hoffman Réka – Sara Miljkovic (szerb): 2:3

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események