hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

„Új arculattal szeretnénk megjelenni Albenában.”

A tatai edzőtáborban befejezte a felkészülést a bulgáriai junior Eb-re a magyar csapat. A pénteki utazás előtt nyilatkozott a válogatottról Farkas József vezetőedző.

– A gyerekeink az edzőikkel együtt  hosszú és fárasztó úton mentek végig, míg eljutottunk az albenai junior Eb-re való utazásig. Bő kerettel indultunk, minden súlycsoportban két jelöltünk is volt, helyenként még három is. A kiválasztottak szerencsére sérülésmentesen küzdötték  le az akadályokat. Ez nagyon fontos, mert a sportág jellegéből adódóan a kiválasztó csatákon megesik a sérülés is, de esetünkben a versenyzőink egészségesen és harcedzetten várják az Eb kezdetét. Rögös úton haladt mindenki, de ez egyben predesztinálja is őket arra, hogy az Eb-n jó eredményeket érjenek el. Ezt várom a csapattól és azt, hogy okot adnak arra, hogy ismét felfigyeljenek a magyar bokszra. A megújulás szellemében új arculattal szeretnénk megjelenni a versenyen. Azoknak a fiataloknak adtuk meg a lehetőséget, akikben látjuk a jövőt. Valóban igyekszünk a jövőbe látni és olimpiai szemüvegen át válogatjuk a bokszolókat, azokat, akik tehetségesek, szorgalmasak, adott a szülői , az iskolai hátterük, tehát ilyen komponensekre is kitér a komplex vizsgálódásunk. Nézzük a tanulmányi eredményeket, a fegyelmezettséget, azt is, hogy kinek milyen hosszú távú céljai vannak a boksszal.Fontosnak tartom megjegyezni, hogy 15-16 éves srácokról van szó és esetünkben a csapat fele még jövőre is ebbe a korcsoportba fog tartozni.

– Az utazás előtt van-e valakinél súlyprobléma?

– Hangsúlyoznám, hogy olyan klubedzői irányítással érkeztek a táborba a versenyzők, hogy ilyen jellegű problémánk nincs. Mindenki már most súlyban van és ez igen megnyugtató. Optimális állapotban van a csapat.

Az albenai junior Eb-re ( szeptember 18-25) a következő csapat utazik:

Bernáth Zoltán (46 kg)
Bernáth Richárd (48 kg)
Fekete Iván (52 kg)
Tanka Tamás (54 kg)
Berecz Lionel (57 kg)
Rácz Krisztofer (60 kg)
Orbán Adrián (63 kg)
Kozák Renátó (66 kg)
Varga Gyula (70 kg)
Kóczián Dávid (75 kg)
Juhos István (80 kg)
Kiss Levente (+80 kg)

Csapatvezető: Kóczián József
Edzők: Farkas József, Máté Attila, Gregárik Krisztián
Bíró: Nagy Ferenc

Fotó: Irmai Zsófia

Közelgő események