hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Albenából nézve

A bulgáriai Albena-ban tegnap megkezdődtek a 21. junior Európa-bajnokság küzdelmei. Az első napi három magyar mérkőzésről – miután egyet aludt rájuk – Farkas József vezetőedző így foglalta össze a véleményét.

54 kg Vsevolod Shumkov (orosz) – Tanka Tamás RSC R2 3.00

Tanka sorsolása után tudtuk, hogy nehéz kezdésnek néz elébe. Tomi, aki másodszámú válogatottként került az induló csapatba bátran kezdett, azonban a nagy rutinnal és jelentősebb eredményekkel rendelkező Shumkov erőfölényével nem bírt. Tominak szüksége van további tapasztalatokra, jó háttérrel, megfelelő támogatottsággal messze juthat még. Kiváló lelki alkata is viszi előre, nyugodt vagyok, megfelelő juniort tudtunk ebben a súlycsoportban is szerepeltetni.

57 kg Berecz Lionel – Ivan Naskov (bolgár) 3-2

Lionelnél már a bemelegítő, ráhangolódási percekben éreztem azt az eltökélt, küzdeni és győzni akarást, amit edző-pedagógusként versenyzőimnél mindig is szerettem volna és ezután is szeretném érezni, látni a munkába, csapatba vetett hitet, az erőt, a magabiztosságot versenyzőinken, ez minden edző álma. Berecz bolgárral kezdett, nem volt tehát egyszerű dolgunk. Mindenki tudja miről is beszélek. A 3-2-es győzelme lendületet adott minden értünk szorítónak, de a lényeg, hogy nekünk, itt lévő magyar versenyzőknek és kísérőiknek összetartását megerősítette, a hangulatban is átlendített a helyes irányba.

70 kg James Tucker (ír) – Varga Gyula 5-0

Varga Gyula rendkívüli elkeseredettséggel vette tudomásul vereségét. Valóban nehéz feladat volt ennek az írnek a megtörése. Mindent meg tett. Nemzetközi rutintalansága még azt eredményezte, hogy néha elbizonytalanodjon a menetek feszítő pillanataiban. Helyenként azt gondoltam, na, megtörte az ír öklözőt! Aztán valahogy, – és ehhez kellett azért bírói segédlet is, – ellenfele ismét magára talált. Az intése is elsietett volt. Tény, hogy nálam, csapatvezetőnknél is győzött. Ha rosszul, gyenge szellemben küzdött volna, eligazítom, tudtára adom. Ezzel szemben meg kellett dicsérnem.

Ma újabb három magyar lép ringbe:
48 kg Basta Maciey (lengyel) – Bernáth Richárd
66 kg Aska Makela (finn)- Kozák Renátó
80+ kg Maksym Drach (ukrán) – Kiss Levente

Közelgő események