hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Negyedik napi hírek a női magyarról

A Bükön lezajlott „Caramell Premium Resort” női ökölvívó magyar bajnokságon szombaton a döntőkre került sor. A négy kategóriában megválasztották a torna legjobbjait.

Serdülők: Jónás Kornélia (NYB),
Juniorok: Ambrus Viktória (FBO),
Ifjúságiak: Nagy Angéla (DVSC),
Elit: Beri Krisztina (MAA).

A serdülőknél további kiemelések:
50 kg-ban Jozó Csenge tavalyi ezüstjét cserélte aranyra.
52 kg-ban a tavalyi év legtechnikásabb versenyzője, Megyeri Barbara két súlyt is feljebb ugrott, de ez nem hátráltatta abban, hogy újra arany legyen a jutalma. Döntőbeli ellenfele, Tóth Tamara ugyanúgy nem áll ki most sem, mint tavaly, amikor még az 54 kg-ban versenyzett.
70 kg-ban Csóka Klaudia tavaly még ezüstérmes volt, de erre az évre már a dobogó tetejére jutott.
A junioroknál a 48 kg-ban két debreceni találkozott egymással. Lakatosnak egy súllyal feljebb nem sikerült megismételni a tavalyi aranyát, Simon Evelin viszont egy év után előre léphetett és bajnok lett.
Az 50 kg-osok között Tarnóczy Tamara megvédte az elsőségét, Monostori Lídia két súllyal feljebb került, most betegsége miatt nem fogyasztott, s a dobogón – akárcsak egy éve – most is az ezüstérmet vehette át. Önmagukhoz képest mindketten jól bokszoltak.
Az 52 kg-ban Lakotár Hanna egy súlyt erősödve is első lett.
Az 54 kg-ban Kiss Bettina ott folytatta, ahol tavaly Érden az 52 kg-ban abbahagyta, az eredmény: arany 2016-ban és 2017-ben is.
Új súlycsoportban, az 57 kg-ban jelent meg Matesz Viktória és verte a mezőnyt.
A 60 kg-ban továbbra is Hámori uralja a terepet, a pár meccses debreceni ellenfele felé repült a törülköző. A 70 kg-ban pedig Szerleticsnek ismét arany lett a jutalma, miként tavaly is az volt, akkor még egy súllyal lejjebb.
A 80 kg-ban viszont Berecz Grétának nem volt szerencséje, mert míg 2016-ban aranyérmes volt a +80 kg-ban, most viszont egy súllyal lejjebb az egri Ádám Viktória kifogott rajta.
Az aranyérmes szakosztályok: 3 FBO, 2 VEC, 2 ESI, 1-1 HBO, DVSC, KNS, MFB, LFK

Az ifjúságiaknál feltűnő, hogy a tavalyi döntők 16 szereplőjéből csak 3 (!) volt ott egy évvel később is a fináléban. (Pallás esete más, mert ő már a felnőttek közé lépett. ) Elgondolkodtató, hogy Károlyi Gabriella, aki egy éve a korcsoport legtechnikásabb versenyzője címet kapta, idén nem hogy címet, vagy dobogót, de még momentumokat sem hagyott maga mögött.
Hármójuk közül Nagy Angéla és Budai Vivien jutott ismét hozzá az aranyhoz, sőt Nagy Angélát korcsoportjában a legjobbnak választották. Salánki László, az edzője: – Magas, jó adottságú lány ellen bokszolt a döntőben, aki korábban TKO-val győzött. Mondtam Anginak, testen dolgozzon főleg, ne bontakozzon ki. Meg is tette, amit kértem tőle.
A 48 kg-ban két pármeccses kislány bokszolta a döntőt, amit az erdélyi származású Ferencz Eszter nyert meg. Sebestyén Laura így a tavalyi eredményétől elmaradva, eggyel hátrébb került, a második helyre. 51 kg-ban Berecz és Kondákor már sokszor találkozott, most Kondákor nyert, aki utazik majd az ifi világbajnokságra Indiába.
A 64 kg-ban két VSC, a 81 kg-ban két MFB öklöző harcolt a bajnoki aranyért.
Az aranyérmes szakosztályok: 2 KSI, 1-1 MAA, KBK, VEC, DVSC, VSC, RSK, MFB.

A felnőtteknél kiemelést érdemel, hogy a debreceni Nagy Tímea két hónappal a szülés után első lett és 10. magyar bajnoki aranyérmét szerezte. Salánki László, az edzője:
– Timi ellenfele nekiment, megpróbálta, de Timi kombinációi után nem lehetett más a vége, mint TKO siker. Bedobták a törülközőt.
Nagy Tímea tavaly még a 75 kg aranyát nyerte. Vele együtt négy versenyzőnek (Beri, Szücs, Oláh, Nagy) sikerült egy év után is begyűjtenie az aranyérmet.
A 48 kg-ban Gál Mónikának nem volt szerencséje, Dobrádi Csilla visszavonulása után is a dobogó második fokán maradt, mert most Pap Zsófiától kapott ki. Ezzel szemben Beri Krisztina stabilan őrzi az első helyét az 51 kg-ban, tavaly Barankai, idén Böde vesztett ellene.
Az 54 kg-ban tavalyi legyőzője feljebb „költözése” után Kovács Klára élt a lehetőséggel és felkapaszkodhatott a dobogó tetejére.
Az 57 kg-ban a súlycsoportot váltott vecsési Szűcs Szabina jobb harmadik menetével 3-2 arányban nyert a bajnoki címét így elvesztető nyíregyházi Nagy Kornélia Kitti ellen. Az első bajnoki címét szerzett Gyurán (60 kg) szintén 3-2 arányban hozta a döntőt Tar (UTE) ellen.
A 64 kg-ban Oláh Eszter pontosabb és erős találataival már ötödik bajnoki címét söpörte be, miután idén visszatért korábbi sikerei színterére. Oláh 2011 óta már a hetedik döntőjét vívta és ezek közül csak kettő úszott el.
A 75 kg-ban Simon Boglárka (FTC)a tavalyi döntőben még alul maradt Naggyal szemben, de most bajnok lett, igaz Halász Nóra nem állt ki ellene.
A két legfelső súlycsoport a debreceniek zsákmánya, a 81 kg-ban Pallás Szimonetta élete első felnőtt aranyát érdemelte ki, míg a +81 kg-ban Nagy Tímea a tízediket.
Az aranyérmes szakosztályok: 2 VEC, 2 DVSC, 1-1 MAA, NYV, SGY, ESI, FTC.

Döntő eredmények:
Elit
Ifjúsági
Junior

A négy korcsoportban a 40 aranyérem 22 szakosztály birtokába került:

5 Vecsés
4 Eger
4 DVSC
3 KSI
3 FBO
2 LFK
2 MFB
2 RSK
2 MAA
1 NYV
1 SGY
1 FTC
1 KBK
1 VSC
1 HBO
1 KNS
1 NYB
1 BOS
1 BSE
1 KKF
1 ÉBK
1 SZN

Közelgő események