hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

OB második nap: már az érmekért folyt a harc

A 94. Papp László felnőtt férfi országos ökölvívó bajnokság második napján már az elődöntőbe jutásért folytak a mérkőzések. A közönséget a Mikulás is meglepte és a jó meccsek mellett csokoládéval is szolgált a szurkolóknak. A 53 klub színeiben felvonuló mezőny több tagja is fölényes győzelmekkel lépett túl ellenfelén.

A 49 kg-ban négy mérkőzésen mutatkoztak be a versenyzők, azaz minden győztes már érmes. Szabó Erik, Tonté Jenő, Könnyű Károly, Ungvári István az elődöntősök. Utóbbi ellenfele, a hódmezővásárhelyi Welat Ferhat egy óriási ütésbe nézett bele és a döntő fölény egyértelmű volt. A 2008-as liverpooli Eb-bronzérmes Ungvári István igazolta, hogy ütőereje a legnagyobb a “kicsik” mezőnyében.
Az 52 kg-ban (5 fő indult) a súlycsoportba visszatért Szabó Kristóf, a tavalyi ezüstérmes (49 kg) a kőbányai Szabó Krisztiánt verve lépett tovább (4-1)

Az 56 kg-ban (10 fő indult) négy mérkőzést rendeztek, Csóka döntő fölénnyel nyert, a tavaly még a 49-ban aranyérmes Virbán 5-0 arányú pontozással verte a közel egy fejjel magasabb szegedi ellenfelét, Verest. A legnagyobb érdeklődés a győri Bundovics és a tavalyi OB ezüstérmes Tar mérkőzését kísérte. A tatabányai Tar egy kombináció végén gyilkos erejű jobb csapottal zárta a meccsét az 1. menetben.
A 60 kg-ban (7 fő indult) a 2013-ban ifjúsági Európa-bajnok bajai Gálos Roland két évvel ezelőtt magyar bajnoki címet szerzett, de tavaly nem szerepelt a hazai eseményen. Most a 18 éves kaposvári Mislai Kristóf , aki első alkalommal öklözött a felnőttek között, nem állította nehéz feladat elé. Az idén Bocskai-emlékversenyt nyert, bajnoki címvédő egri Könnyű Richárd kisebb kihagyást követően tért vissza a tehetséges Gombkötő legyőzésével.

A 64 kg-ban szerepelt Kovács Richárd, aki tavaly még a 60 kg-ban szerzett OB ezüstöt. A nyíregyházi ellen Nováknak nem volt esélye és repült is a törölköző a kecskeméti sarokból. Hasonlóan fölényes győzelmet aratott a kategória bajnoki címvédője, Fodor Milán. aki Botos ellen tündökölt.

A 69 kg-ban a kőbányai Görbics Gáborra irányult a legtöbb figyelem. már 2004-ben is szerepelt nemzetközi tornán, de legnagyobb sikereit kick-boxban érte el. Idén engedélyt kapott arra, hogy újra induljon az ökölvívásban. Ennek legkevésbé Harkó örült, mert a meccset nem tudta végig bokszolni Görbics ellen. A Vasas-Süllős 19 éves ifjúsági magyar bajnoka, az idei Széchenyi emlékverseny győztese, Kozák László első felnőtt országos bajnoki címe felé vezető úton Sárközit állította meg. Ifjúsági versenyein az egyik legnagyobb ellenfele a KSI versenyzője, Hankó Kálmán volt, aki ma a vecsési Albertet győzte le (5-0).

A 75 kg-ban az EB bronzérmes Harcsa Zoltán nem hagyott kétséget afelől, hogy az ötödik magyar bajnoki címe megszerzését komolyan gondolja. A négy közé került még Oroyovwe, Cservenka és a címvédő Hegyi.

2. napi eredmények
Az elődöntők párosítása

Az elődöntőkre csütörtökön 15 órától kerül sor a Madárfészek Akadémián a Halassy Olivér Sportközpontban.

Közelgő események