hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A címvédő Tallósi az első meccsén búcsúzott!

A 94. Papp László felnőtt férfi országos bajnokság Budapesten a Halassy Olivér Sportközpontban, a Madárfészek Akadémián kezdődött meg. 114 versenyző lép a kötelek közé a bajnokság során. Az első napon 38 pár mutatkozott be.

Az 56 kg-ban a 2014. évi ifjúsági Eb-bronzérmes tatabányai Tar Sándor tavaly ezüstérmet szerzett a magyar bajnokságon, majd hosszas kihagyás után tért vissza Kiliti Tamás ellen. Nagy küzdelmet hozó mérkőzésen 5-0-ra nyert. A vecsési Mátyás Krisztián és a Győri Gladiátor SE tehetsége Bundovics István első alkalommal lépett ringbe a felnőtt bajnokság mezőnyében. A bemutatkozás a győri fiúnak sikerült, nagy csatában 5-0-ra nyert.

A 64 kg-ban a nyíregyházi Kovács Richárd idén robbant be a nemzetközi felnőtt mezőnybe, az U22-es és a felnőtt Európa-bajnokságon is egyaránt a legjobb nyolcig jutott és a hamburgi világbajnokságon egy győztes meccsel a tarsolyában búcsúzott a második körben. Az idei OB-n már súlycsoportot váltva kezdte meg a szereplését a tavalyi bajnokság 60 kg-os ezüstérmese, aki Dévényi ellen 5-0 arányú győzelemmel kezdett. A 64 kg bajnoka, a Vasas-Süllős 24 éves ökölvívója, Fodor Milán is nyert, az ő mérkőzése feladással ért véget.

A 69 kg-ban a Vasas-Süllős versenyzője, a Széchenyi emlékversenyen ezüstérmet szerző Képíró Ádám győzelemmel kezdett az egri Lindi ellen. Mérkőzésük az OB első 3-2 arányú pontozással véget ért találkozója volt.

A 75 kg-ban az Eb bronzérmes Harcsa Zoltán a tavalyi bajnokságon könyökműtétje miatt nem indulhatott, most viszont ismét küzdelemre kész és ötödik magyar bajnoki címére hajt. Az első lépése Haner kiütése volt a 2. menetben. A Vasas-Süllős másik kitűnősége, a bajnoki címvédő Hegyi Barnabás szintén könnyedén vette az első akadályt, feladással ért véget a Faragó elleni meccs első menete.
A 81 kg-ban a Ferencváros ökölvívója, a 19 éves Tallósi Péter bajnoki címvédőként érkezett az országos bajnokságra, de rögtön belebukott az első akadályba. A tíz évvel ezelőtt kadett Európa-bajnok debreceni Móna Imre 5-0 arányú győzelemmel tért vissza a ringbe! Tallósi kétszer is kikapta a gumiját, mindkétszer megintették, ami meg is alapozta a vereségét. Színvonalas mérkőzésen a 2009. évi magyar bajnok Móna lépett tovább, akit már sok éve nem láthatott a közönség bokszolni. Érdekesség,, hogy a félnehézsúly mezőnyében a legjobb 8 között három DVSC öklöző található.

Kép: dvscboxing.hu

Az első nap eredményei
A második nap párosítása

Közelgő események