hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Oroyovwe Isaac – Sikeresen felgyógyultam a szemsérülésemből, és ott leszek a Bocskain

Oroyovwe Isaac a magyar mezőny egyik legjobb középsúlyú (75kg) versenyzője Harcsa Zoltán visszavonulását követően, amelyet a közelgő debreceni Bocskai emlékversenyen szeretne bizonyítani. Az elmúlt négy évben fokozatosan haladt előre a rangsorban, és egyre jobb nemzetközi eredményeket tudott felmutatni.

A 97. felnőtt országos bajnokságon remek teljesítményt nyújtott a selejtezőben, és a negyeddöntőben is, de az elődöntőben vissza kellett lépnie szemsérülése miatt. Ezt követően másfél hónapot kihagyott, de Oroyovwe azóta újra teljes értékű munkát végez, és nagy lendülettel készül a következő 2021-es célokra.

„Sikerült teljesen felgyógyulnom a szemsérülésemből, és a Bocskai emlékversenyen már indulok is a középsúlyban. December közepén kezdtem el ismét edzeni, a sérülésem miatt hat hétig teljesen el voltam tiltva orvosi utasításra.

A karácsonyi ünnepek jól teltek, hazautaztam vidékre a családomhoz, jól esett egy kis kikapcsolódás. Lassan, fokozatosan terheltem magam napi egy edzéssel a két ünnep között is.

Január elején kezdtem az intenzív felkészülést a Bocskai emlékversenyre, ahogy kinyitott az akadémia. Napi négy órát edzek összesen, reggel és délután egyaránt két-két órányit. Szombaton egy edzésem van, vasárnap pedig regenerálódok a következő heti munkához.

Nagy csalódás volt számomra, hogy az októberi országos bajnokságon vissza kellett lépnem az elődöntőben a sérülésem miatt, de rendeztem fejben a dolgokat. Ez egy plusz motiváció most számomra, hogy az elkövetkező hónapokban bizonyítsam, én vagyok Magyarország elsőszámú 75 kilós bokszolója.

Fizikailag sokat kellett javítanom a kondíciómon a felkészülés során a kihagyás miatt, de úgy érzem, teljesen rendben leszek, amire kezdődik a Bocskai emlékverseny. Nagyon erős mezőny szokott összejönni a Bocskain, így ezzel az egy hónapos intenzív felkészüléssel egy éremre számítok Debrecenben. Minél fényesebb, annál jobb természetesen.

Elég világos céljaim vannak az elkövetkezendő hónapokra, még hátravan a fontos világkvalifikációs torna. Addig remélem, minél több versenyen és edzőtáborban tudok szerepelni, amelyeken a cél, hogy kiegyensúlyozott formában legyek. Bízom benne, hogy ezeken az eseményeken kiharcolom a részvételt a világkvalifikációs tornára,” nyilatkozta Oroyovwe Isaac, aki szemsérülését követően nagy motivációval tér vissza a Bocskai emlékversenyen.   

Közelgő események