hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Dr. Bajkai István – A koronavírus járvány közben kell célokat adnunk versenyzőinknek, és a MÖSZ elindult egy új szakmai úton

„Rengeteg nehézséggel küszködtünk az elmúlt időszakban, de mindenre igyekeztünk megoldásokat találni. A koronavírus járvány közben kellett megoldanunk az edzéseket, a felkészülést, és a szövetség új szerkezeti átalakítását.

A szövetség egészségügyi csapata folyamatosan kapcsolatban volt a klubokkal, hogy biztonságos keretek között tudjunk megrendezni eseményeket, és ökölvívóink megfelelően fel tudjanak készülni a versenyeinkre.

A versenyzőinknek azonban mindenképpen célokat kell adnunk, események nélkül nem tudnak ökölvívóink fejlődni. Minden korosztályban megrendezésre kerül a magyar bajnokság idén is a nehézségek ellenére.

A versenyzői létszám átlagosnak mondható az elmúlt évekhez képest, igyekszünk megállítani a további csökkenést. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség igazolt versenyzői létszáma mindössze ötszáz körül van. Ez a létszám kiindulás alap lehet a jövőhöz, de természetesen a tervünk az, hogy kétszer-háromszor annyian legyenek a sportágban, amelyből tovább tudunk építkezni. A küzdősportok helyzete hazánkban jelenleg merőben más, mint az 1980-as években, megfelelő motivációt kell találni fiataljainknak.

Nagyon bízunk a magyar virtusban, a harcosságunkban, amely a nemzetközi porondon is sikerre vezethet az elkövetkező években. A magyar tehetség legendás világszerte, nekünk kevesebb versenyző is elegendő lehet egy minőségi eredmény eléréséhez.

Kovács István volt 1996-ban az utolsó olimpiai aranyérmesünk, 2000-ben Erdei Zsolt bronzéremmel zárt, de ez elmúlt tizenöt-húsz évben a sportágunk lejtmenetbe került. Voltak tehetségeink, értékeink, de nem tudtuk kihozni belőlük a legjobbat, ezen kell mindenképpen változtatnunk.

Azon dolgozunk, hogy egy új kezdettel újra rangot adjunk a magyar ökölvívásnak, hogy az ismét régi fényében csillogjon.

Újra bevezettük a régiós rendszert, és bízunk benne, hogy ez hosszabb távon meghozza majd a gyümölcsét. A teljes versenyrendszerünk átalakítás alatt van, hosszabb távon szeretnénk bevezetni a régiós versenyeket, majd a régiók közötti eseményeket,” mondta a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, dr. Bajkai István közvetlenül a megnyitó ünnepséget követően.

Közelgő események