hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bertók Róbert szövetségi kapitány – Több súlycsoportban remek csatákra számítok a felnőtt bajnokságon

„Hatalmas csatákra számítok a férfiaknál több súlycsoportban, szerencsére a legtöbb kategória küzdelmei nem előre lefutottak. Nagy, többesélyes küzdelmekre számítok az 52kg-ban, természetesen a 64kg-ban, amely igazi presztízs csatát hozhat. Ugyanez igaz a kiegyensúlyozott 69kg-ra, a 75-kg-ra, és a 81kg-ra is.

A versenyzői létszámmal természetesen nem vagyok elégedett, de a koronavírus járvány, és az elmúlt évek gondjai mellett ezt kell jelenleg alapnak tekintenünk. Bízom benne, hogy az elkövetkező években többen leszünk a legfontosabb hazai eseményünkön, a felnőtt országos bajnokságon.

Az 52 kilósok mezőnyében nem alkalmaztunk kiemelést, négy közel teljesen egyforma képességű versenyző méri össze erejét a magyar bajnokságon. Az elődöntőben Virbán Martin és Szaka István már sokadik alkalommal mérheti össze erejét, nagy kíváncsisággal várom ennek a súlycsoportnak a küzdelmeit.

Az 56 kilósok között Virbán Gábor érett versenyző, két fiatalabb ellenfele tehetséges, kiderül, mit láthatunk Győrben tőlük. A 60 kilósok mezőnyében is kiegyensúlyozott csatákra számítok, itt Danyi Dániel és Bundovics István lehetnek a legjobbak.

A 64 kilóban a címvédő Kovács Richárd és az európai olimpiai kvalifikációs tornán még versenyben lévő Fodor Milán hatalmas presztízs csatája várható. Mindketten kiválóan dolgoztak teljes erőbedobással az edzőtáborban, meg voltam elégedve a hozzáállásukkal, a felkészültségükkel.

Kozák Laci az esélyes természetesen a 69 kilóban, de kíváncsian várom többek szereplését, így a profik közül visszatérő Kovács Zoltánét is. A 75 kilóban a visszavonuló Harcsa Zoltán távollétében a tavalyi ezüstérmes Oroyowve Isaac az esélyes, de a Bocskain aranyérmes Cservenka Róbert mellett Hegyi Barnabás is visszatért a mezőnybe. A középsúlyban viszonylag nyitottnak látom az aranyérem kérdését, mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania.

A félnehézsúlyban (81kg) Tallósi Péter, Kovács Pál és Lokár Márk csatáját várom, közülük kerülhet ki a pillanatnyi forma alapján a magyar bajnok. Hámori Ádám a legnagyobb favorit a nehézsúlyban (91kg), Tarnócai Mihályra és még többekre kíváncsi vagyok, mennyit fejlődtek. Szupernehézsúlyban (+91kg) Nagy Bence a legrutinosabb, de Kiss Hunor Leventére nagyon kíváncsi vagyok, mit tud alkotni a felnőtt mezőnyben,” értékelte az esélyeket Bertók Róbert szövetségi kapitány a versenyhelyszínen Győrött.

Közelgő események