hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

95 éves a Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Az első országos bajnokságra még 1923-ban került sor és hét bajnokot avattak azon a történelmi eseményen. Értékeink vannak, amelyeket igyekszünk őrizni, a múlt kötelez, az országos bajnokság ezért is viseli sportágunk ikonjának, Papp Lászlónak a nevét. 

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség 95. évfordulóját ünnepelte az idén, ez is különlegessé tette az országos bajnokságot. A Magyar Ökölvívó Szövetség különvált a birkózástól, és önálló szervezetként 1925-ben jött létre élén gróf Sigray Antal elnökkel. 

Kilencvenöt évvel ezelőtt olyan magyar bajnokot ünnepelhettünk, mint Adler Zsigmond, aki mesteredzőként a háromszoros olimpiai bajnok Papp Laci mellett számos klasszisunkat nevelte ki. és tanította az ökölvívás minden fortélyára. 

A magyar ökölvívás összesen tíz aranyérmet adott a hazai olimpiai mozgalmunknak, mindannyian többszörös országos bajnokok is lettek. 

Olyan legendákat ünnepelhettünk az elmúlt évtizedekben, mint Kocsis Antal, Énekes István, Szigeti Lajos, Harangi Imre, Papp Laci, Csík Tibor, Török Béka, Kajdi János, Gedó György, Orbán László, Botos András, Badari Tibor, Alvics Gyula, Füzesy Zoltán, Váradi János, Isaszegi Róbert, Mizsei György, Lakatos Pál, Kovács Kokó István, Erdei Zsolt, Káté Gyula, vagy Bacskai Balázs. 

Köszönjük, hogy együtt ünnepelhettünk!

Generációkon át győzni fogunk!

Közelgő események