hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A felnőtt országos bajnokság legjobb férfi versenyzője Kiss Levente – Még mindig nehezen találok szavakat az aranyéremre

Kiss Levente két évvel ezelőtt junior Eb-ezüstérmet szerzett remek bokszot bemutatva, amely nagy lökést adott a pályafutásának. Az újpesti versenyző az ifjúsági magyar bajnokságot követően a felnőttek között is bezsebelte az aranyat, és a legjobb férfi versenyzőnek járó díjat is átvehette Győrött.

A montenegrói ifjúsági Európa-bajnokságra készülő 18 éves tehetség nem ülhet a babérjain, a nemzetközi porondon is bizonyítania kell november közepén. A felnőtt országos bajnokságon mutatott teljesítménnyel a legjobbak közé érhet Montenegróban a magyar ökölvívás szupernehézsúlyú (+91kg) tehetsége.

„Még mindig nehezen találok szavakat az aranyéremre, elképesztően jó érzés, hogy a dobogó legfelső fokára állhattam. Az külön elismerés, hogy a legjobb férfi versenyzőnek járó díjat is átvehettem, ez egy hihetetlen élmény.

A felnőtt bajnokság előtt elvárásom az volt, hogy igyekezzek a maximumot kihozni magamból, és megmutatni mit tudok. Az ifjúsági magyar bajnokságon mérkőzés nélkül nyertem, és bíztam benne itt sok mérkőzésem lesz. Az előzetes célom is az aranyérem volt, amelyet sikerült teljesítenem.

Természetesen a Nagy Bence elleni döntő volt a legnehezebb a felnőtt országos bajnokságon. Igyekeztem nyomást gyakorolni rá, és minden helyzetből ütni, támadni. Előre bokszoltam, tudtam, hogy ezzel a taktikával tudom legyőzni.

A következő versenyem szerencsére gyorsan érkezik, az ifjúsági Európa-bajnokságon szerepelhetek, ahol a minimális célom az érem, de a döntőbe kerülés a fő vágyam Montenegróban. A korábbi junior Európa-bajnokságról minden bizonnyal lesznek ismerősök a mezőnyben, de úgy készülök, hogy mindenkit le tudjak győzni,” mondta Kiss Levente, a felnőtt bajnokság legjobb ökölvívója.

Közelgő események