hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila – A védekezésem fejlesztésére fektettük a hangsúlyt az elmúlt hetekben

Bernáth Attila 2017-ben ifjúsági Eb-ezüstöt szerzett, majd pár hónappal később a korosztályában aranyérmes lett Rosetóban. Felnőttként, illetve U22-es versenyzőként az igazán nagy áttörés még nem sikerült a 21 esztendős debreceni ökölvívónak, de szeptemberben a Musztafa Hajrulahovics emlékverseny megnyerésével már jelezte, a kemény munka kezd beérni.

A belgrádi volt az első felnőtt férfi világbajnoksága, és a légsúlyban (51kg) a legjobb tizenhatig menetelt, ahol csak az orosz U22-es Európa-bajnok Ahtem Zakirov győzte le egy nagyon szoros mérkőzésen, amely az utolsó pillanatig kérdéses volt, melyik irányba billen a mérleg nyelve. Bernáth Attila sok erőt merített a belgrádi szereplésből, és a győri felnőtt országos bajnokságon a dobogó legmagasabb fokára törekszik.

„A felkészülésem a felnőtt országos bajnokságra nagyon jól sikerült, a végső fázisban vagyunk. Az elmúlt hetekben úgy érzem, hogy mindent megtettünk az edzőmmel közösen, hogy sikert érjünk el Győrött.

Szerencsére elkerült minden betegség vagy sérülés, amelynek nagyon örülök. Sparring partnerem nem volt túl sok, de Bernáth Laci, Lakatos Kevin, és még több csapattársam segítette a felkészülésem.

Egy átlagos felkészülési napon reggelente futottam, és erősítettem, majd tartottunk egy kis pihenőt, regenerációt. A délutáni edzés alatt rengeteget zsákoltam, iskoláztam, és a védekezésem fejlesztésére fektettük a fő hangsúlyt.

A felkészülés során nagyon odafigyeltem az étkezésemre, valamint, hogy ne legyenek túledzettségi tüneteim, amelyben a középutat sikerült megtalálnunk az edzőmmel. Legfőbb ellenfelemnek természetesen Virbán Martint tartom az 51kg-ban. Azt várom magamtól, hogy magyar bajnoki címet szerezzek. Úgy érzem, mindent megtettem annak érdekében, hogy ez sikerüljön,” mondta a magyar bajnokság előtt Bernáth Attila, aki az 51kg-os súlycsoport egyik esélyese.

Közelgő események