hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente – A címvédés a célom a szupernehézsúlyban

Kiss Levente ugyan még csak 19 esztendős, de már felnőtt magyar bajnoki címvédőként érkezhet Győrbe, ahol ismét a szupernehézsúlyban (+92kg) szerepel, egy rövid kitérőt követően. A Madárfészek Akadémia tanítványa nagy esélyese a legnehezebb súlycsoportnak, de két minőségi ellenféllel számolhat majd az országos bajnokságon.

Levi már 2018-ban a junior Európa-bajnokságon letette a névjegyét egy ezüstéremmel, ezt követte 2020-ban egy felnőtt magyar bajnoki cím, míg 2021 újabb áttörést eredményezett a karrierjében. Előbb a kielcei ifjúsági világbajnokságon szerzett bronzérmet, ahol csak az üzbég klasszis, Dzsahongir Zokirov tudta megállítani egy szoros elődöntőben. Két hónappal később a rosetói U22-es Európa-bajnokságon a súlycsoport legfiatalabbjaként bronzérmet szerzett, és Kielce után újabb orosz ökölvívót is le tudott győzni.

A belgrádi felnőtt férfi világbajnokság hozhatott volna számára egy újabb áttörést, de sérülései miatt a szakmai vezetés inkább nem kockáztatott, a teljes felgyógyulásra szavazott. Levi gyógytornái hatékonyan sikerültek, így a felnőtt magyar bajnokságon esélyesként tér vissza a ringbe.

„Alaposan felkészültem a magyar bajnokságra, teljes nyugalommal várhatom a rajtot Győrött. Naponta kettőt edzettem, és heti szinten 2-3 alkalommal jártam külön gyógytornára, a boka-, valamint a könyöksérüléseimet kezelendő. Ezek miatt ki kellett hagynom a belgrádi világbajnokságot, de úgy gondolom, jó úton haladunk, hogy ismét maximális teljesítményre legyek képes.

Sok hangsúlyt fektettünk a lábmunkára, és fejleszteni akartuk, hogy a sebességem és a dinamikám is nagyobb legyen. Hidegkamrás kezelés ezúttal nem volt, de a masszőröm nagyon sokat segített abban, hogy ismét teljesen a szakmai munkára tudjak összpontosítani.

Szerencsére jókat tudtam sparringolni, a súlyomban, illetve ahhoz közel lévő ellenfelekkel szemben. Felföldi Lacival, Baracsi Danival, és Tallósi Petivel sokat kesztyűztünk, míg a kisebb súlyokból Kozák Lacival, valamint Krekó Pistivel egyaránt.

Az idei év végén a felnőtt magyar bajnokságon egy célom van, a címvédés a szupernehézsúlyban. Úgy gondolom, hogy Fehér Koppány és Felföldi Laci lesznek az igazán komoly ellenfelek a címvédés felé vezető úton,” nyilatkozta a 19 esztendős Kiss Hunor Levente, aki második magyar bajnoki címére készül.

Közelgő események