hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Virbán Martin – Kemény, technikás bokszot tervezek bemutatni a magyar bajnokságon

Virbán Martin a tavalyi esztendőben bajnoki címet szerzett Győrött, akkor Szaka Istvánt, és Csóka Nándort is nagy csatákban kényszerítette térdre. Az idei felnőtt férfi országos bajnokságra ismét Győrben kerül sor, de az új súlycsoportok bevezetése miatt több nagy rivális más kategóriát választott. Virbán Martin célja egyértelmű, bajnoki címvédés, amelyet hosszú felkészülés előzött meg lengyelországi edzőtáborral összekapcsolva.

A Budapesti Honvéd 23 éves ökölvívója már nyolc év nemzetközi rutinnal rendelkezik, részt vett az idei U22-es Európa-bajnokságon is, amelyen csak a későbbi győztes orosz Ahtem Zakirov állította meg. Virbán Martin az elmúlt pár hónapban nem indult nagy nemzetközi eseményen, de alaposan felkészült a közelgő magyar bajnokságra.

„Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésem a felnőtt országos bajnokságra. Nem volt sérülésem, és elkerültek szerencsére a betegségek is, így igyekszem a legjobb formám hozni majd Győrött.

Itthon Bundovics Pistivel, és a testvéremmel készültünk közösen, de sokat mentünk Hódmezővásárhelyre is kesztyűzni az ottani versenyzőkkel, végül egy remek lengyelországi edzőtáborban vettünk részt. Varsóban nagyon értékes napokat töltöttünk el, jó versenyzőkkel találkozhattunk a ringben.

A napjaim eléggé egyformák, de élvezem minden pillanatát, a reggeli edzéstől kezdve. Napközben a két edzés között jut idő egy kis pihenésre, és sokszor vettem igénybe heti rendszerességgel a masszőrünk segítségét is.

Bernáth Attilára készülök természetesen, minden bizonnyal ő lesz a legnagyobb ellenfelem a magyar bajnokságon. Nagyon szeretném természetesen megnyerni a magyar bajnokságot, amelyen kemény, technikás bokszot tervezek bemutatni. Sokat várok el önmagamtól, és bízom a bajnoki címben,” foglalta össze felkészülését Virbán Martin, az 51kg-os súlycsoport egyik esélyese.

Közelgő események