hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Brazíliával kezdi a magyar válogatott január végén a felkészülést a 2022-es fő versenyekre

A 98. felnőtt férfi magyar bajnokság csak éppen véget ért, de nincs megállás a hazai bokszéletben, a 2022-es esztendőre való felkészülés kezdetét vette. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a brazil szövetséggel, és szakmai vezetéssel tárgyalt az elmúlt napokban, így a dél-amerikai ország legjobbjai a Bocskai emlékverseny előtt egy közös edzőtáborban vesznek részt a magyar válogatottal.

Bertók Róbert szövetségi kapitány elkészítette a 2022-es esztendő stratégiai tervét, és ennek része sok versenyen való részvétel, valamint nemzetközi edzőtáborok is a fő események, mint a márciusi U22-es Európa-bajnokság, valamint a májusi női világbajnokság, és felnőtt férfi Eb előtt. Az első nemzetközi edzőtáborra január végén kerül sor a brazil válogatottal, amely a világ élmezőnyébe tartozik.

Mateus Alves, a brazil szövetségi kapitány visszaigazolta, hogy a legerősebb csapattal érkezik majd Magyarországra az edzőtáborba, valamint a Bocskai emlékversenyre. Összesen öt hölgy, és tíz férfi versenyző várható Brazíliából, és többen közülük a világ legjobbjai közé tartoznak. Brazília az elmúlt években minden világbajnokságon, és olimpián érmeket szerzett, Tokióban Hebert Sousa révén aranyat is.

A brazil csapat tagja lesz Beatriz Ferreira (60kg), a 2019-es női világbajnok, valamint a tokiói olimpia ezüstérmese. A legjobb női versenyzőik közül Magyarországra látogat Jucielen Romeu (57kg) is, aki Tokióban kiemelt volt, de a kölni Világkupa megnyerését követően Japánban nem tudott érmet szerezni. A férfiak közül az olimpiai bronzérmes Abner Junior Teixeira (92kg), a Vb-negyeddöntős Wanderson Oliveira (67kg), a Vb-ezüstérmes Keno Machado (86kg) érkezése is várható többek között.

Közelgő események