hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiss Levente – Nagyon élveztem a magyar bajnokság minden pillanatát, a döntős csatát

Az immáron ifjúsági Vb-bronzérmes, valamint az idei U22-es Európa-bajnokságon is harmadik Kiss Levente volt az egyik üde színfoltja a magyar bajnokságnak, és 19 éves kora ellenére már második felnőtt Ob címét szerezte meg Győrött. A felnőtt világbajnokságot sérülése miatt ki kellett hagynia, de megfelelő felkészüléssel és gyógykezelésekkel az országos bajnokságon már vissza tudott térni.

Leventét a belgrádi világbajnokságon induló Fehér Koppány nagy csatára kényszerítette, és a magyar mezőnyben ritkán látható hatalmas iramú szupernehézsúlyú (+92kg) mérkőzést vívtak. A szakértők egyértelmű véleménye szerint Magyarországon nagyjából harminc éve nem vívtak ilyen magas színvonalú összecsapást ebben a súlycsoportban.

„Nagyon élveztem a magyar bajnokságot, óriási öröm volt, hogy ismét a szorítóba léphettem, és újra bizonyíthattam. Nézők nélkül még mindig kicsit furcsa a verseny, de már kezdem ezt a helyzetet is megszokni. A szervezés a tavalyihoz hasonlóan nagyon jó volt Győrben, elismerésem a rendezőknek.

Naponta kettőt edzettem az országos bajnokság előtt, és heti szinten 2-3 alkalommal jártam külön gyógytornára, a boka-, valamint a könyöksérüléseimet kezelendő. Ezek miatt ki kellett hagynom a belgrádi világbajnokságot, de úgy gondolom, jó úton haladunk, hogy ismét maximális teljesítményre legyek képes. Ez most úgy vélem, 80%-os forma volt Győrben.

Úgy gondolom, hogy a döntő mérkőzés volt a legnehezebb ezen az országos bajnokságon, ahol a lábmunkával való elmozgást, és a kihajlásokat tekinteném a győztes taktikai elemeknek. Fehér Koppánnyal nagy csatát vívtunk, nagyon élveztem a döntő minden pillanatát, és a győzelmet. Természetesen volt egy kisebb családi ünneplés, mint minden nagyobb győzelmemet, eredményemet követően.

A Bocskai emlékverseny lesz a következő megmérettetésem, még nem dőlt el, melyik súlycsoportban szerepelek majd. Jövőre az U22-es Európa-bajnokságon az ideinél is jobban szeretnék szerepelni, de a fő célom minden eseményen, a maximumot kihozni magamból,” foglalta össze friss tapasztalatait Kiss Levente a győri országos bajnokságot követően, és már nagyon készül a 2022-es esztendőre.

Közelgő események