hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Petrimán Patrícia és Varga Sára orosz, illetve görög ellenfeleket legyőzve döntős Szerbiában

Újabb 21 pár küzdelmeire került sor a Nemzetek Kupája női torna harmadik versenynapján a szerbiai Zombor városában. Petrimán Patrícia és Varga Sára orosz, illetve görög ellenfeleket legyőzve bejutott a torna döntőjébe, így vasárnap mindketten érdekeltek lesznek.

A szerbiai nemzetközi eseményen összesen tizenhat magyar ökölvívó szerepel, köztük hatan még versenyben vannak, és várják a folytatást. Az esemény a felnőttek, az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők részére is kiírt esemény, így nagy érdeklődés mellett zajlik a verseny, sok ország képviselteti magát, köztük a nagyhatalmak is. A szerbiai versenyre közvetlenül a Bocskai előtt kerül sor, így ez megmérettetés a magyar csapatnak is, felkészülési állomás a közelgő nagy célok előtt.

Petrimán Patrícia még csak a serdülő korosztály tagja, de a nyíregyházi tehetség már rendelkezik megfelelő tapasztalatokkal ahhoz, hogy nemzetközi mérkőzést is irányítani tudjon. Az orosz Ausejeva ellen mindhárom menetben jobb volt, így a pontozóknak könnyű dolga volt, magyar siker született, így a 13 éves Patrícia döntős.

Népes görög csapat is szerepel a versenyen, és többen sok meglepetést okoztak már a szerbiai eseményen. Varga Sára azonban nem adott lehetőséget ellenfelének, Vlaszia Mavragani nem tudta felvenni az idén 15. születésnapját ünneplő tehetségünknek. Sára nemcsak erőben, de taktikában is felülmúlta görög riválisát, így Patricához hasonlóan ő is döntőt bokszolhat.

Horváth Kármen élete első nemzetközi mérkőzését nem egy ideális ellenféllel szemben kezdte, a junior Európa-bajnok orosz Daria Kosztkina várt rá. Kármen nem tisztelte a sokkal rutinosabb orosz versenyzőt, és igazából kettejük között csak annyi volt a különbség, hogy Kosztkina 2018-ban kezdett a nemzetközi porondon, míg Kármen 2022 januárjában.

A junior Eb-bronzérmes Kovács Fanni Laura is egy nagy névvel került szembe, a kazah Ulzsan Szarszenbek 2021-ben megnyerte a junior Ázsia-bajnokságot, valamint a volt szovjet tagállamok junior tornáját is. Fanni felvette a ritmust, de nem tudott meglepetést okozni, míg Horváth Laura és Gurubi Dóra orosz klasszisokkal bokszoltak, de nemzetközi tapasztalatokat gyűjthettek.

 „A harmadik versenynapon hat versenyzőnk lépett ringbe, és két nagyszerű győzelem született. A serdülő Petrimán Patrícia végig irányította a mérkőzést, esélyt sem adott az orosz versenyzőnek, így egyhangú pontozással jutott be a vasárnapi döntőbe.

Az elsőéves junior Varga Sára nagyon taktikus, érett ökölvívást mutatott be a versenynapon, magabiztosan győzte le jó képességű görög ellenfelét, így ő is döntőbe jutott Patrícia után.

Az ifjúsági korcsoportban Horváth Kármen első nemzetközi mérkőzésén nagyon odatette magát, többször is elbizonytalanította orosz ellenfelét. Daria Kosztkina nyerte az összecsapást, de Kármen minden dicséretet megérdemel.

Kovács Fanni egy súlycsoporttal feljebb indult most, és az agresszív, nem mindig szabályos kazah versenyzőt nem tudta felülmúlni. Horváth Laura, és Gurubi Dóra ellenfele még túl nagy falat volt, mindketten orosz ökölvívókkal bokszoltak, de a hozzáállásuk, a bátorságuk jó alap lehet a jövőre,” nyilatkozta a harmadik, sikeres versenynapról Seres Attila.

Közelgő események