hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A serdülő Petrimán Patrícia lett a magyar delegáció második aranyérmese a szerbiai Nemzetek Női Kupáján

Varga Sára aranyérmét követően a magyar delegáció egy másik első helyezést is begyűjtött a szerbiai Női Nemzetek Kupáján, a megkezdett sort a serdülő tehetségünk, Petrimán Patrícia folytatta. Szilágyi Dominika, Nyögéri Sára, és Turbucz Klaudia ezüstéremmel zárt a hétvégén a szerbiai Zombor városában, így a fiatal korosztály képviselői alaposan kitettek magukért a versenyen.

A szerbiai nemzetközi eseményen összesen tizenhat magyar ökölvívó szerepelt, és közülük öten egészen a döntőkig meneteltek. Az esemény a felnőttek, az ifjúságiak, a juniorok, és a serdülők részére is kiírt verseny volt, amelyen olyan női bokszban erős nagyhatalmak, mint Kazahsztán, Oroszország és Algéria is szerepeltek.

Az utolsó versenynapra egy magyar ökölvívó maradt, a program első meccsén Petrimán Patrícia léphetett ringbe a bosnyák Ajna Halilovics ellen. Az elődöntőben parádés teljesítménnyel győzte le orosz ellenfelét, most nem kellett ennyit kiadnia magából a 40kg-os döntőben. A 13 esztendős nyíregyházi tehetség végig irányította a mérkőzést, és lendületes bokszot bemutatva megszerezte a magyar küldöttség második aranyérmét Zomborban.

„Az utolsó versenynapon a serdülő Petrimán Patrícia lépett ringbe egy bosnyák ökölvívó ellen. Patrícia most kicsit darabosabb volt, mint az elődöntőben, ezzel együtt is sikerült begyűjteni az aranyérmet. Patrícia fiatal kora ellenére meg tudja tenni azt, hogy ha nem megy aznap épp a 100%-os bunyó, akkor is stabilan hoz legalább 80%-ot, amely most elegendő volt a szerbiai torna megnyeréséhez,” foglalta össze az utolsó, hatodik napot Seres Attila a programot követően.

Közelgő események