hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Mateus Alves – Nagyon szépen köszönjük a MÖSZ-nek a lehetőséget, hogy a brazil csapattal Magyarországon készülhetünk

A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Mateus Alves örömmel foglalta össze eddigi magyarországi tapasztalatait. A brazil-magyar közös felkészülés csúcsát a pénteki közös éles, meccshangulatú kesztyűzések jelentették, amelyben a két ország képviselői mindent beleadtak, segítve ezzel egymás munkáját.

Brazília a 2021-es tokiói olimpián minden éremből egyet nyert, a bronz és az ezüst mellett Hebert Sousa (75kg) révén egy arannyal is távozott a japán fővárosból. Olimpiai bajnokuk egy hónapja írta alá profi szerződését, így már nem tagja a brazil válogatottnak. A belgrádi felnőtt férfi világbajnokságon a 2018-ban ifjúsági olimpiai bajnok Keno Machado az új cirkálósúlyban (86kg) lett ezüstérmes.

A decemberi nemzeti bajnokságot követően jelölte ki Mateus Alves, a brazil szövetségi kapitány a tizenöt fős utazó csapatot, amely Magyarországra érkezett az edzőtáborba, valamint a Bocskai emlékversenyre. A brazil csapat legjobbjai Beatriz Ferreira, Jucielen Romeu, Abner Junior Teixeira, és Wanderson Oliveira is a válogatottal tartott a magyarországi edzőtáborba, és versenyre. Mindannyian kemény munkát végeznek, és a Bocskai emlékversenyen mindannyian láthatjuk őket.

„Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, hogy Magyarországon edzőtáborozhatunk, ez közös sikere a brazil és a magyar szövetségnek. Ezúton köszönném meg vendéglátóinknak, hogy ilyen remek lehetőségeket teremtettek a két csapat számára Győrött. Fantasztikus közös napokat töltöttünk a magyar válogatottal, ebből kiemelkedett a pénteki nap, az éles kesztyűzésekkel.

Legjobbjaink közül Abner Teixeira, Jucielen Romeu, Wanderson Oliveira, és Beatriz Ferreira is remek csatákat vívtak magyar ellenfeleikkel. Sajnos Vb-ezüstérmesünknek, Keno Machadónak nem jutott sparring partner pénteken az éles kesztyűzések alatt, túl sokan dőltek ki pozitív Covid-19 teszt miatt.

Az ifi olimpiai bronzérmes Luiz Gabriel Oliveira felől sokat kérdeztek, őt nem hoztam el Magyarországra. Nagy tehetség, de pár kisebb gond volt vele, így a jövő érdekében úgy gondoltuk, hogy nem hozzuk el az edzőtáborba, és a Bocskai emlékversenyre.

Készülünk a Pánamerikai-bajnokságra, valamint a női világbajnokságra, idén sok esemény van, rengeteg feladat a nemzetközi porondon. Bízom benne, hogy a magyar csapatot viszontláthatjuk majd a júniusi riói tornán,” foglalta össze tapasztalatait a brazil szövetségi kapitány, Mateus Alves.

Közelgő események