hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Pali gyors győzelemmel hangolt a Bocskai további küzdelmeire

Huszonnégy pár küzdelmeire került sor két ringben a 66. Bocskai István emlékverseny második versenynapján a megnyitót követően került sor Debrecenben. A válogatott tagjai közül a legtöbben nem léptek ringbe, de Kovács Pali magabiztos győzelemmel jutott be a következő körbe, míg néhányan közel álltak egy nagyobb meglepetéshez.

Összesen 61 női és 67 férfi versenyző érkezett meg a Hajdúságba, tizenhat országot, valamint három kontinenst képviselve. Anglia, Ausztria, Belgium, Brazília, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Mozambik, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, és Wales versenyzői bokszolnak az idei Bocskai emlékversenyen. A Bocskai emlékverseny az IBA Silver Belt Series sorozat első állomása, és egyben a teszt versenye is.

Halász Nóra bátran bokszolt a második napon

Halász Nóra nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, a tavalyi Bocskai emlékversenyen is sikerült mérkőzést nyernie. Megnyerte a nagyváltósúlyú (70kg) magyar bajnokságot 2021-ben, de a Bocskai emlékversenyen a váltósúlyban (66kg) szerepel. Ellenfele, a brazil Beatriz Soares nagyon jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik, de Nóra egy nagyon intelligens bokszoló, bátran vállalkozott. A bíró a második menet legvégén számolt a magyar ökölvívóra, de nem volt jelentős ütés, így Nóra a harmadik felvonásban is kész volt az akciókra. Sokat mozgott lábon, méltó ellenfélnek bizonyult, de a brazil felütései, és horgai eldöntötték az összecsapást a harmadik menetben.

Szaka is brazil ellenféllel szemben búcsúzott

Szaka István már 2013-ban szerepelt junior nemzetközi eseményeken, és 2016 óta rendszeres résztvevője az U22-es, valamint felnőtt versenyeknek. A Bocskain a brazil Ronald Andrade Ribeiro ellen nyitott, aki csak májusban lesz 19 esztendős, részt vett a kielcei ifjúsági világbajnokságon, valamint a Pánamerikai Ifjúsági Játékokon, ahol a későbbi győztestől kapott ki a negyeddöntőben. Szaka sokat ment előre, és az új 54kg minden bizonnyal sokkal jobban is fekszik neki, ezt az első menetben bizonyította is. A későbbiekben nem találta az ütőtávot a brazil tinivel szemben. Ribeiro a vártnál jobban teljesített, a harmadik menetre nagyon magabiztossá vált, így Szaka nem tudta hozni ezt a mérkőzést.

Tóth-Szabó Vilmos, Balog Márk és Vánczku Attila is maximálisan odatette magát

Tóth-Szabó Vilmos még nagyon rutintalan a nemzetközi mezőnyben, de bátran bokszolt az ifjúsági Vb-bronzérmes ukrán Ruszlan Cikalo ellen. Ellenfele sokkal nagyobb rutinnal, és több mint százötven mérkőzéssel a háta mögött megoldotta a taktikai kérdéseket a mérkőzésen, de Vilmos nem vallott szégyent egy klasszissal szemben. Balog Márk nemcsak nagyon küzdött az osztrák Malik Dadaev ellen, de még győzelmi esélyei is voltak, a harmadik menetben találta meg igazán a ritmust. Vánczku Attila sem kapott könnyű ellenfelet, a szlovák Lukas Ferneza sok nemzetközi mérkőzést és versenyt is nyert az elmúlt években. Attila nagyon bátran bokszolt, felvállalta a harcot, de a védekezése nem volt rendezett, így Ferneza találatai jobban ültek.

Kovács Pál egy menettel hangolt a Bocskain

Kovács Pál a belgrádi világbajnokságon két győztes meccsel jutott el a legjobb tizenhatig, kellemes meglepetésre. Ezt követően megnyerte a felnőtt magyar bajnokságot, és a Bocskai emlékversenyen is az esélyesek között szerepel. Palinak magyar ellenfél jutott, Balla András, aki egy meneten keresztül állta a sarat, és próbálta felvenni a ritmust. A 26 éves válogatott nagy pofonokkal jelezte, hogy más szintet képvisel, így Balla edzője a második menet elején feladta a mérkőzést.

Tóth Ádám a nap utolsó mérkőzésén nagy csatára késztette Lijesevicset

Tóth Ádám fellépett az új cirkálósúlyba (86kg), de mindent megtett annak érdekében, hogy alaposan megnehezítse egy nagy tehetség dolgát a második versenynap utolsó mérkőzésén. Ellenfele, a montenegrói Petar Lijesevics ifjúsági Európa-bajnok, és a kielcei ifi Vb-n is ezüstig jutott, így ő számított a mérkőzés esélyesének. Tóth Ádám végig bírta a nagy tempót, és harcolt az utolsó pillanatig, beleállt minden egyes helyzetbe, de montenegrói ellenfele ütötte a tisztábbakat.

A szövetségi kapitány napi értékelése

„A Bocskain induló válogatottak döntő többsége nem lépett ma ringbe, de Szaka Pisti és Kovács Pali bokszolt a programban. Szaka jól kezdte a mérkőzését, kifejezetten jó iramban bokszolt, de ritkán engedte el a jobbegyeneseit, gyakorlatilag többet kellett volna ütnie. A második menettől kezdve a brazil átvette az irányítást, Szaka elfogyott sajnos erre az időszakra. Komolyabban kell készülnie, hogy az Eb-keretben számítani tudjunk rá. Tetszett az első menete, de minden mérkőzés három menetig tart.
Kovács Palinak könnyű mérkőzése volt, ahol annyit adott ki magából, amennyire szüksége volt, kíváncsian várom, mit tud majd bokszolni a nemzetközi mezőny ellen. Jó állapotban van, bízom benne, sikerrel veszi majd a következő akadályt is.
A többi versenyző, aki ringbe lépett, általánosságban elmondható, hogy igyekeztek kiadni magukból a maximumot. Balog Márk még jelentheti a jövőt, ugyan kikapott, az első menete elment, de a harmadikban már szép mozdulatokat láthattunk tőle. Ha részt vesz a további munkában, akkor még felnőhet a nemzetközi mezőnyhöz a jövőben.”
– nyilatkozta Bertók Róbert szövetségi kapitány a második versenynapról.

Közelgő események